Haberler

Pursaklar'ın Ticari Geleceği Masaya Yatırıldı

Pursaklar Kent Konseyi Güz dönemi Genel Kurulu’nda Pursaklar’ın Ticari Geleceği ve Vizyonu konusu enine boyuna tartışıldı.

Pursaklar Kent Konseyi Güz dönemi Genel Kurulu'nda Pursaklar'ın Ticari Geleceği ve Vizyonu konusu enine boyuna tartışıldı. Siyaset, akademi ve iş dünyasından katılan temsilciler önemli açıklamalar yaptı. Başkan Çetin yaptığı konuşmada Pursaklar'a Ekim ayı içerisinde başlaması planlanan devlet hastanesinin müjdesini verdi.

Pursaklar Kent Konseyi Güz dönemi Genel Kurulu geniş bir katılımla Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Kente Konseyi Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Barca, PUSİAD Başkanı Evser Aydemir, PURESDER Başkanı Kamil Akkuş ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, konseyin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi vererek "Pursaklar'da bu tür kültürel faaliyetleri devam ettirerek ilçeye katkı sunacağız. Bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Selçuk Çetin'e teşekkür ediyorum" dedi.

Ankara'da Pursaklar'ın çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirten AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Pursaklar en güçlü ve en hızlı dönüşüm yaşayan ilçe oldu. Ticaretin çok canlı olduğu bir ilçe haline geldi. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. Pursaklar'ın seçimlerde metropol ilçeler arasında her zaman birinci olduğunu da ifade eden Emrullah İşler, 1 Kasım'da yeniden istikrarı sağlamak için destek istedi.

Kentlerin ticari geleceğini daha iyi değerlendirmek için çerçeve platformlara ihtiyaç olduğunu belirten Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ise Kent Konseyi'nin bu anlamda önemli olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

ÇETİN: "DEVLET HASTANEMİZ HAYIRLI OLSUN"

Pursaklar'daki değişimi ve gelişimi anlatan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, hemşehrilerine ilk önce, ihalesi tamamlanan ve ilçede yapımına başlanacak olan devlet hastanesinin müjdesini vererek konuşmasına başladı. İlçedeki ticari hareketliliğin son 10 yılda her geçen yıl daha da arttığını belirten Başkan Çetin, "Göreve geldiğimizde büyük risk alarak yeni imar planları hazırladık. Bu plan revizyonlarıyla ilçemiz çok güzel bir hale geldi. Ticari canlılık da oluştu. İlçedeki daire fiyatları 4-5 katına çıktı. Şimdi devlet hastanemiz de yapılacak, arsalar müteahhit firmaya tahsis edildi, bu ay içeresinde inşallah bismillah deyip başlayacağız, şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Pursaklar Ticari Geleceği ve Vizyonu üzerine konuşma yapan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barca, eğitim, araştırma, girişimcilik ve toplumsal sorumluluk faaliyetleri üzerinden üniversitenin bölgeye kazandıracağı ticari canlılığı anlattı. PUSİAD Başkanı Evser Aydemir ve PURESDER Başkanı Kamil Akkuş ise başında bulundukları kuruluşların ilçedeki ticari yapıya olan katkılarını ve yapmak istediklerini paylaştılar. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emrullah İşler Selçuk Çetin Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title