Haberler

Pursaklar'da Şehitler Dualarla Anıldı

Pursaklar Belediyesi'nin geleneksel Ramazan etkinliklerinde Şırnak'ta şehit olan askerler, iki gün boyunca Kur'an tilaveti ve dualarla anıldı.

Şırnak'tan gelen acı haberin en çok hissedildiği yerlerden biri de Pursaklar oldu. Terörle mücadelede destan yazan ve helikopter kazasında şehit olan 13 kahraman asker için Pursaklar Şehit Salim Akgül Parkı'ndaki Ramazan etkinlik alanında Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Pursaklar Merkez Camii imam-hatiplerinin okuduğu Kur'an-ı Kerim ve topluca edilen dualarda şehitler bir kez daha anıldı. Alana toplanan 7'den 70'e herkesin duygu dolu anlar yaşadığı programda ilahiler, dualar ve Kur'an tilaveti eşliğinde eller semaya yükseldi. Türkiye'nin huzuru ve şehitlerin ruhları için dua eden Pursaklar halkı gözyaşlarını tutamadı.

Kazanın yaşandığı gün Ramazan etkinliklerinin durdurulması talimatı veren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de şehir merkezindeki dev ekrandan "Şehitler ölmez vatan bölünmez. Şırnak'ta meydana gelen kazada şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" mesajı yayımlamıştı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pursaklar Belediyesi Şırnak Yerel Haberler

title