Haberler

Puig: Azerbaycan Topraklarındaki İşgal Sona Ermeli

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (Akpm) Başkanı Lluis Maria de Puig, Ermeni İşgali Altındaki Yukarı Karabağ Bölgesinin Azerbaycan'a Ait Olduğunu Belirterek, 'Azerbaycan Topraklarındaki İşgal Bir An Önce ve Koşulsuz Sona Erdirilmeli' Dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Lluis Maria de Puig, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ bölgesinin Azerbaycan'a ait olduğunu belirterek, ''Azerbaycan topraklarındaki işgal bir an önce ve koşulsuz sona erdirilmeli'' dedi.

Ekim ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesindeki durumu incelemek üzere Bakü'ye gelen De PuigMilli Meclisi Başkanı Oktay Esadov tarafından kabul edildi, AKPM'deki Azeri heyeti ve Meclisteki siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüşmelerde, Avrupa Konseyinin Yukarı Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak kabul ettiğini vurgulayan De Puig, ''Bir hafta sonra Ermenistan'ı da ziyaret edeceğim. Orada da bu düşünceyi dile getireceğim'' diye konuştu.

Milli Meclis yetkilileri tarafından verilen bilgiye göre De Puig, AKPM'nin son oturumunda kabul edilen kararda Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün korunması ve uluslararası toplum tarafından kabul edilen sınırların değişmezliği ilkesinin yer aldığını anımsatarak, ''Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve uluslararası kamuoyu tarafından kabul edilen sınırların değişmezliği Avrupa Konseyi tarafından da tanınıyor ve destekleniyor'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title