Haberler

PTT Kargo Dönemi Aydın'da da Başladı

PTT, Posta Tekeli Dışında Kalan Hizmetlerin Piyasa Koşullarında Verilebilmesi, Müşteri Beklentilerinin Karşılanabilmesi ve Memnuniyetinin Artırılmasını Sağlamak İçin Daha Kaliteli, Etkin ve Verimli Hizmet Sunmak Amacıyla Hazırladığı "PTT Kargo" Hizmetine Başladı.

PTT, posta tekeli dışında kalan hizmetlerin piyasa koşullarında verilebilmesi, müşteri beklentilerinin karşılanabilmesi ve memnuniyetinin artırılmasını sağlamak için daha kaliteli, etkin ve verimli hizmet sunmak amacıyla hazırladığı "PTT Kargo" hizmetine başladı. Hizmetlerin başlamasıyla ilgili olarak PTT Aydın Başmüdürlüğü'nde düzenlenen törene PTT Aydın Başmüdürü Serdar Demir ve kurum personelleri katıldı.

Törende konuşan PTT Aydın Başmüdürü Serdar demir, halen 32 il ve 18 ilçe dağıtım sınırları içerisinde uygulanan, KKTS hizmetinin kendi şehir dağıtım sınırları dahilinde olmak üzere, tüm illerde ve mevcut 18 ilçede uygulanmakta olduğunu söyledi.

Internet ve telefonla yapılacak müracaatlar karşılanarak gönderici adresinden PTT Kargo, APG, kayıtlı küçük paket kabulü yapılmakta olduğunu ifade eden Demir, bu amaçla telefonla yapılacak müracaatları karşılamak üzere tüm illerde PTT Kargo 169 servis telefonu kurulduğunu açıkladı. Gönderici adresinden PTT Kargo, APG ve kayıtlı küçük paket kabulü yapılmakta olup, PTT Kargo ve APG'lerden ağırlığına bakılmaksızın "Adresten Alım Ücreti" adı altında standart cuzi bir ücret alınacağını kaydeden Deöir, "Bir defada 5 adet ve üzerinde APG ve Kargo veren göndericilerden ve Kurumsal müşterilerden bu ücret alınmamakta. İl merkezleri varışlı kargoların kabulü esnasında göndericilere verilecek alındı ile kargolar üzerinde, kargo için öngörülen teslim tarih ve saati yazılmakta. Postaya verildiği il veya ilçe dağıtım sahasında teslim edilecek PTT Kargolar diğer yer varışlı kargolara ve göre daha düşük bir ücretle kabul edilmekte. Diğer PTT kargo'lar eskiden olduğu gibi yurdun her yerine aynı ücretle kabul edilecek. Toplu Posta Gönderileri Ücret İndirim Tarifesine ilave indirimler getirildi. APG' lerde uygulanan PTT işyerinde teslim tarifesi, PTT KARGO' lar için de uygulamaya konulmuştur. Yurtdışı varışlı koli ve APG'lerin de gönderici adresinden kabulü sağlandı. İş yerlerimizden postaya verilecek gönderiler için posta çeki sahiplerine isterlerse kabul ücretlerini posta çeki hesabından ödemesini yapabilme imkanı getirildi. Teslim veya teslim edilememe bilgilerinin kısa mesaj (SMS) veya e-posta yoluyla göndericilere ücretsiz iletimine başlandı" dedi.

Dini bayramlar ve yılbaşı ile anneler, babalar, sevgililer gününden önceki 5 gün içerisinde postaya verilecek acele ve VİP PTT Kargo, Küçük Paket ile APG ve KKTG'lere belli bir oranda indirim uygulanacağını müjdeleyen Demir, "Bu süreler içerisinde ve gönderi türlerine uygun olarak Toplu Posta Gönderileri Ücret İndirim Tarifesinde belirtilen sayılarda postaya verilecek toplu gönderiler de ilave indirimden faydalandırılacak. 50 kilograma kadar kargolar alıcı adreslerinde teslim edilebilecek, 50 kg ve üzerinde kargo göndermek isteyen müşterilerin kargolarını bulunduğu yerin posta hareket noktasına getirmeleri ve posta varış noktasından almaları halinde kabulü sağlanacak. Kabul esnasında çeşitli ebatlarda ve malzemeden yapılmış 17 farklı ambalaj, müşterilerimizin kullanımına sunuldu" diye konuştu.

(MB-İK) 03.07.2008 18:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title