Haberler

PTT Genel Müdüründen 2500 yıllık posta istasyonuna ziyaret

PTT A.Ş Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Amasya'daki Oluz Höyük kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan, Perslere ait olduğu düşünülen 2500 yıllık posta istasyonu kalıntılarının bulunduğu alanı ziyaret etti.

PTT A.Ş Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Amasya'daki Oluz Höyük kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan, Perslere ait olduğu düşünülen 2500 yıllık posta istasyonu kalıntılarının bulunduğu alanı ziyaret etti.

Amasya Valisi Osman Varol ve AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil ile Perslere ait posta istasyonu olduğu değerlendirilen kalıntıların bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Bozgeyik, 2500 yıl öncesine dayalı bir posta aktarma merkezinin gün yüzüne çıkarılmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Medeniyetlerin beşiği olan Türkiye'de bir başka medeniyetin kalıntılarının insanlık adına çıkarıldığını belirten Bozgeyik, "Sektörümüz açısından posta aktarma merkezinin 2500 yıl önce kullanıldığı yeri görmekten de büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ülke olarak Dünya Posta Birliğinin Konsey Başkanlığını yürüten posta teşkilatımız, insanlık adına bu önemli buluşu Dünya Posta Teşkilatının gündemine taşıyarak hem ülkemizin hem de Amasya'nın adını dünyaya duyurmak istiyoruz." dedi.

Posta Teşkilatının 179 yıldır iyi ve kötü gününde ülke menfaatlerinin yanında olduğunu vurgulayan Bozgeyik, Oluz Höyük kazı alanında bulunan eserleri destekleyeceklerini, kazının maddi manevi destekçisi olacaklarını anlattı.

Varol da binlerce yıllık geçmişi bulunan Amasya'da böyle bir eserin çıkarılmasının heyecan verici olduğuna işaret etti.

Oluz Höyük'te kazı ekibinin çok ciddi çalışmalar yaptığını vurgulayan Varol, şunları kaydetti:

"Bu sezon 2500 yıllık tarihi olan, posta aktarma merkezi olduğu tahmin edilen bir mekan ortaya çıkarıldı. Çok önemli bir eser. Anadolu'nun ortasından geçen bir posta aktarma merkezi ve onun hemen karşısında bir ibadethane olduğu tahmin edilen, hocamızın bize anlattığı şekliyle çok ünik, eşsiz bir eser var. Belki de dünyanın en erken dönemindeki posta aktarma merkezlerinden biri. Bu, çok heyecan verici bir bulgu."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Amasya Posta PTT Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title