Haberler

PTT Genel Müdürlüğü'nden "Aylık Ödemelerine" İlişkin Açıklama

PTT Genel Müdürlüğü, Yaşlı ve Özürlü Aylıklarının PTT Kanalıyla Ödenmesine İlişkin Bir Açıklama Yaptı.

PTT Genel Müdürlüğü, yaşlı ve özürlü aylıklarının PTT kanalıyla ödenmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

PTT Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu ile 27 Mayıs 2008 tarihinde yapılan protokol kapsamında 1 milyon 250 bin yaşlı ve özürlüye 3 ayda bir yapılan ödemelerin, ülke düzeyinde 3 bini aşkın PTT işyeri aracılığı ile yapılmasına 2 Haziran 2008 tarihinden itibaren başlandığı hatırlatıldı. Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi ve vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla bazı noktalarda ödeme işlemlerinin sabah saat 07.00'de başlatıldığı ve öğle tatilinde de hizmet verildiği; ayrıca 2 Haziran tarihinde münhasır olarak "müşteriler bitene" kadar mesai saatinin uzatıldığı ifade edildi. Açıklama söyle devam etti:

"Özellikle yoğun ödeme yapılan il veya ilçe merkezlerinde ödeme noktaları artırılarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmamasına büyük bir özen gösterilmiştir. Diğer taraftan yığılmanın yaşandığı bazı yerlerde vatandaşlar PTT'ye ait araçlarla diğer iş yerlerimize taşınmak suretiyle özürlü ve yaşlı vatandaşlarımızın mağdur olmaması amaçlanmıştır. Her türlü iletişim kanalı kullanılmasına rağmen aylıkların PTT şubelerinde ödenmesine başlanmasının ilk dönemi olması nedeniyle, değişiklikten bilgi sahibi olmayan vatandaşlarımızın ilk önce Ziraat Bankası şubelerine gitmesi ve oradan topluca PTT şubelerine yönlendirilmeleri nedeniyle bazı iş yerlerimizde sabah saatlerinde kısa süreli yığılmalar yaşanmış olmakla birlikte ilerleyen saatlerde bu sorun giderilmiştir. Hiçbir olumsuzluğun yaşanmaması ve vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu bir ortamda aylıklarını almalarını sağlamak amacıyla ilgili mevzuatta yapılan değişiklik uyarınca bir sonraki ödeme dönemi olan Eylül döneminde ayın 5. gününden itibaren 5 güne yayılmış şekilde ödeme yapılacaktır:

Eylül 2008 ayındaki ödemeler; Doğum tarihlerinin son rakamı 1 ve 6 olanlar 05.09.2008 Doğum tarihlerinin son rakamı 2 ve 7 olanlar 06.09.2008 Doğum tarihlerinin son rakamı 3 ve 8 olanlar 07.09.2008 Doğum tarihlerinin son rakamı 4 ve 9 olanlar 08.09.2008 Doğum tarihlerinin son rakamı 0 ve 5 olanlar 09.09.2008 tarihinde yapılacaktır.

Daha sonraki dönemlerdeki ödemeler de aynı şekilde ayın 5,6,7,8,9. iş günlerinde yapılacaktır. Ödemelerin resmi tatil gününe rastlaması halinde takip eden ilk iş gününde aynı şekilde ödemelere devam edilecektir. 85 yaş üzeri kişiler ile özürlülük oranı yüzde 70'in üzerinde olan yaklaşık 250 bin vatandaşımıza adreslerine gönderilen yazımıza olumlu cevap vermeleri halinde evlerinde ödeme yapılacaktır" denildi.

(OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title