Haberler

PSG Başkanı Khelaifi: UEFA'dan Ceza Almamız İçin Baskı Yapan Takımlar Var

Güncelleme:

PSG Başkanı Nasser al-Khelaifi, 400 milyon Euro'ya patlayan Neymar ve Mbappe transferleri sonrasında UEFA'dan ceza almaları için baskı yapan Avrupa kulüplerinin olduğunu söyledi.

PSG Başkanı Nasser al-Khelaifi, İngiliz The Telegraph gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Neymar ve Kylian Mbappe transferleri ile futbol tarihinin transfer rekorlarını altüst eden Nasser al-Khelaifi, Finansal Fair Play kaygısı yaşamadıklarını söyledi.

"BU TRANSFERLER PSG'NİN DÜNYANIN EN İYİ TAKIMI OLMASI İÇİNDİR"

222 milyon Euro'luk Neymar ve 180 milyon Euro'luk Kylian Mbappe transferlerinin müthiş bir başarı olduğunu belirten Nasser al-Khelaifi "Bu transferler PSG'nin dünyanın en iyi takımı ve spor markası haline gelmesi hedefi içindir" dedi.

PSG'yi satın aldıkları dönem itibariyle çok çalıştıklarını belirten Katarlı iş adamı "Kulüp gelirlerini artırma konusunda son 6 yıldır sıkı çalışıyoruz. Bilet satışı, sponsorluk, ürün satışı, maç günü gelirleri ve yayın hakları gelirlerimizi 90 milyon Euro'dan yaklaşık 500 milyon Euro'ya çıkardık. Son iki sezonda ise kar eden bir kulübüz. Şimdi gelirlerimiz yüzde 20 ile yüzde 40 arasında daha büyütmeyi hedefliyoruz. Financial Fair-Play kriterlerini karşılamamız için 30 Haziran 2018'e kadar süremiz var. Bu yüzden herkese diyorum ki; rahatlayın ve kendi projeniz hakkında düşünün. Biz kendi projemizi düşünüp, inşa ediyoruz" diye konuştu.

"YAPTIĞIMIZ TRANSFERLERDEN DOLAYI CEZA ALMAMIZ İÇİN UEFA BASKI YAPAN TAKIMLAR VAR"

Bazı Avrupa kulüplerinin UEFA'ya baskı yaptığını belirten Nasser al-Khelaifi "Yaptığımız transferlerden dolayı ceza almamız için UEFA baskı yapan takımlar var. Ama UEFA bu baskılara izin vermez çünkü çok ciddi ve profesyonel çalışıyorlar. Biz kendimize güveniyoruz. Tüm takımlara da saygı duyuyoruz ve aynısını bekliyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde oldukça rekabetçi olacağız. Tüm kural ve düzenlemelere saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.

PSG'ye yaptıkları yatırımların uzun vadeli olduğunu belirten Nasser al-Khelaifi, 2-3 yıl içinde insanların ne kadar başarılı bir iş yaptıklarını anlayacaklarını söyledi.

"NEYMAR'IN BREZİLYA'DAKİ İMZA TÖRENİ 85 MİLYON KİŞİ TARAFINDAN İZLENDİ"

Neymar transferiyle kulübün dünya çapındaki popüleritesini artırdıklarını ve PSG'nin dev bir marka haline geldiğinin söyleyen Al-Khelaifi, "Brezilya'da yayın yapan Globo TV'nin sahibiyle konuştum. 'Bana Neymar'ın imza törenini Brezilya'da kaç kişi tarafından izlendiğini sordu. Bende 5-10 milyon insan dediğimde' Neymar'ın Brezilya'daki imza törenini 85 milyon kişi tarafından izlendiğini söyledi. Bu rakam gerçekten inanılmaz. Mesela şu anda güzel bir problemimiz var; satılacak formamız kalmadı. Geçen hafta ABD'deyken her köşede PSG formaları gördüm. Bu durum Asya'da, Latin Amerika'da ve Orta Doğu'da da aynı" ifadelerini kullandı.

PSG'nin Guingamp maçını 183 ülkeden canlı yayınladığını belirten Nasser al-Khelaifi "183 ülkeden canlı maç yayını Fransa Ligi ve takımları için müthiş bir olay. Bu durum Şampiyonlar Ligi için de güzel, çünkü başka bir kulüple rekabet edeceksiniz. Yeni kulüplerin gelmesi ve bu kulüplerin hırslı olması önemlidir" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title