Haberler

PS5 DualSense'te çıkan sorun nedeniyle Sony oyunculardan tepki topladı

Güncelleme:

Tüm oyun kollarının ortak sorunlarından biri olan analog çubuk kayma sorunu, PS5 oyun kolu DualSense'te de patlak verdi. Normal şartlarda uzun kullanımlardan sonra deformansyona uğramasından dolayı ortaya çıkan sorun, PS5'te 1 haftalık bir kullanım sonunda oyunseverler açışından rahatsız edici bir boyuta gelmeye başladı.

Nintendo'nun 2017 yılında çıkarttığı ve oyuncuların hayran kaldığı oyun konsolu Nintendo Switch, piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra "Joy-Con drift" (Joy-Con kayma) olarak adlandırılan sorun ortaya çıkmıştı. Sorunun temelindeki olay, oyuncuların analog kontrol çubuklarına dokunmadığı halde oyunlara komut göndererek oyun deneyimlerini kötü bir biçimde etkiliyordu.

Nintendo, başından geçen bu talihsiz sürecin ardından oyunculardan özür dilediklerini açıklamıştı. Aynı sorun şimdi de PlayStation 5'in resmi oyun kolu olan DualSense'te ortaya çıkmış durumda. Reddit'te PS5 konusu altında toplanan oyuncuların, "analog çubuklarına dokunmadığında dahi oyuna komut gönderiliyor." gibi şikayetlerde bulunduklarını görüyoruz.

PS5 DualSense'te çıkan sorun nedeniyle Sony oyunculardan tepki topladı

"ANALOG ÇUBUKLARI KENDİ KENDİNE KOMUT GÖNDERİYOR"

Pek çok oyun konsolunun ortak sorunu haline gelmiş bu durum, genellikle yapılan uzun kullanımların ardından ortaya çıkıyor.

Verity21 ve ktg15 adlı Reddit kullanıcılarının paylaşmış oldukları videolarda da kayma sorunu çok net bir şekilde gösteriliyor. EverGreatestxX, sorunun çözümünü bulabilmek için, Bluetooth'u kapatıp açma, DualSense'i sıfırlama, PS5'i kapatıp açma gibi varyasyonları denediğini ama sonucun başarısız olduğunu ifade ediyor.

Analog çubuğu kayma sorunu için görülen o ki Sony Destek ekibine ulaşmak haricinde başka şans yok gibi görülüyor. İyi haber ise, Sony ABD'de analog çubuk kayma sorununu garanti kapsamına almış durumda. Sorun şu an bizzat Sony tarafından gideriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Gamegar

Nintendo Sony Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title