Haberler

Protokol Üyeleri ve Vatandaşlar Yürüyüş Yaptı

Kalkınma Bakanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Düzce Valiliği tarafından yürütülen "Yüzde Yüz Doğadasın" projesi kapsamında protokol üyeleri ve yüzlerce vatandaş, yaylada yürüyüş yaptı.

Kalkınma Bakanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Düzce Valiliği tarafından yürütülen "Yüzde Yüz Doğadasın" projesi kapsamında protokol üyeleri ve yüzlerce vatandaş, yaylada yürüyüş yaptı.

Avrupa Hareketlilik Haftası ve "Yüzde Yüz Doğadasın" projesi kapsamında sabah saatlerinde Gölyaka ilçesi Güzeldere Tabiat Parkı'nda toplanan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dursun Ay, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve protokol üyeleri, araçlarla bin 400 rakımlı Pürenli Yaylası'na çıktı.

Burada yaylada yaşayan vatandaşlarla sohbet ederek bölgede zaman geçiren protokol üyeleri ve vatandaşlar, daha sonra, yayla içerisinde bulunan yaklaşık 4 kilometrelik parkurda yürüyüş yaptı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Dağlı, "Yüzde Yüz Doğadasın" projesi kapsamında bütün protokol üyeleri ve vatandaşlarla yürüyüş yaptıklarını söyledi.

Bölgenin coğrafi özelliğiyle çok değerli olduğunu ve turizm açısından gerekli tanıtım çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Vali Dağlı, "Bu bölge hafta sonları özellikle kamp turizmi açısından oldukça tanınıyor. Bizim amacımız Bursa, Eskişehir, Sakarya, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere yakın olmamız sebebiyle bu bölgede yaşayan insanları doğaya çekmek." dedi.

Yurt dışından turistlerin bölgeye kazandırılması yönünde çalışmalarından bahseden Dağlı, "Amacımız hem turizme destek olmak, hem de vatandaşların doğada olmasını sağlamak. Doğanın içerisinde bir gün geçiren insanın her açıdan motivasyonu artıyor. Yürüyüş yaparak doğanın tadını çıkarıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kalkınma Bakanlığı Düzce Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title