Haberler

Protokol üyeleri "bal hasadı" yaptı

Güncelleme:

Çorum'da dünyadaki ana ırklar arasında bulunan "Anadolu arısı"nın ürettiği ayçiçeği balı hasadına başlandı.

Çorum'da dünyadaki ana ırklar arasında bulunan "Anadolu arısı"nın ürettiği ayçiçeği balı hasadına başlandı.

Mecitözü ilçesine bağlı Söğütyolu köyünde düzenlenen etkinlikte Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Oğuzhan Kaya ile Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın bal hasadı yaptı.

Vali Çiftçi, hasat töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kovan varlığı açısından dünyanın üçüncü, bal üretiminde ise Çin'in ardından ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye'de kovan başına bal üretiminin ortalama 15 kilogram olduğunu belirten Çiftçi, "Çorum'un kovan başına bal üretim ortalaması 24 kilogram. Dolayısıyla Çorum, Türkiye ortalamasının üzerinde bal üretiyor. Demek ki bizim coğrafyamız bal üretimi için oldukça bereketli, mümbit bir bölge. Çorum, bal üretimi için biçilmiş kaftan. Daha çok ayçiçeği, kır çiçek ve yayla balı üretimi yapılıyor." dedi.

Tarımdaki kimyasal zirai mücadelenin arıcılık sektörünü olumsuz etkilediğini dile getiren Çiftçi, "Ülkemizde eskiye nazaran kimyasal ilaçların kullanımı oldukça yaygınlaştı. Bundan en büyük zararı gören sektör ise şüphesiz arıcılık. Ayrıca arıcılık sektörü, Türkiye'de yasası olmayan sektörlerden bir tanesi. İnşallah bununla ilgili kanuni bir düzenleme yapılır da üreticiler, daha düzenli bir yapıya kavuşur." diye konuştu.

Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı ise Çorum'da bu yıl 750 ton bal üretimi hedeflediklerini belirtti.

Şu ana kadar 650 ton civarında bal hasadı gerçekleştirdiklerini aktaran Saygı, "İlimizde mevsim şartları bu yıl arıcılık için son derece uygun gerçekleşti. Dolayısıyla 750 ton civarında bal elde etmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Törende Vali Çiftçi ve beraberindekiler, konuşmaların ardından maske giyerek petekleri kovanlardan çıkardı.

Kaynak: AA / Güncel

Mecitözü Türkiye Çorum Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title