Haberler

Protestolara Yanıt Verdi

"Seyrantepe Stadı'nın A'dan Z'ye Yatırımında, Galatasaray Kulübünün Bir Allah Kuruşu Yoktur"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom Arena'nın dün akşam yapılan açılışında kendisine yapılan protestolar için "Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum. Yapılan olumsuzluklar sahiplerinindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim" dedi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde halka hitap eden Başbakan Erdoğan Türk Telekom Arena'da kendisine yönelik protestolarla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, hiçbir zaman ayrımcılıktan yana olmadıklarını ve olmayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz Galatasaray gibi güzide bir kulübümüzün, adeta belli biryere sıkışmış Ali Sami Yen'den kurtarılıp daha geniş bir alanda farklı bir stada, muhteşem bir tesise kavuşmasını gelen talep üzerine arzu ettik. ve merhum Özhan Canaydın bana bu talebi getirdiği zaman olumlu baktığımı, konuyla ilgili olarak gerekli desteği vereceğimizi kendilerine söyledik. Bunun Büyükşehir Belediye Başkanımla, TOKİ ile ve o dönemdeki Spordan Sorumlu Devlet Bakanımla paylaştım. Talimatımızla bu yatırıma başladık. İhaleyi ilk alan müteahhit firma bu işi götürmedi. Biz ne olursa olsun dedik, gerekirse bu işi TOKi olarak bitireceğiz dedik. Çünkü bunu ortada bırakamazdık."

Birileri çıkıyor Seyrantepe Stadı'nda, burada şunun şunun emeği var diyor. Seyrantepe Stadı'nın A'dan Z'ye yatırımında, Galatasaray Kulübünün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamıyla bu tesis TOKİ tarafından yapılmıştır ve Galatasaray Kulübümüzün de kullanma hakkı olarak kendisine tahsis edilmiştir. Bunların anlaşmaları yapılacak. Daha yapılmış değil. Şimdi burada ben farklı bir kulübe, devlet bakanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. Ama bunların hepsini biz bir kenara koyduk. Niye? Çünkü Galatasaray bizim beynelminel bir kulübümüz ve ülkemizi uluslar arası futbolda tanıtmış bir kulübümüz. Buna böyle bir yer yakışır dedik. Dün akşam resmi açılışı yapacağız. Tüm oradaki olumsuzluklar sahiplerinindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim. İnanıyorum ki Galatasaray camiası da bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur. Sadece 310 trilyonluk yatırımla kalmadı. Stada yaptığımız 310 trilyonun yanında gerek metro gerekse kavşak yatırımı ile birlikte oradaki yatırımın toplam bedeli 600 trilyonu bulmuştur. Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum. Ama biz ne diyoruz biliyor musunuz? 'At denize balık bilmezse Hâlık bilir' diyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title