Haberler

Prostat Kanserinde Yanıltıcı Teşhisler Ortadan Kalkıyor

ABD'li Araştırmacılar, Doktorların Yakında Prostat Kanserleri Vakalarında Daha Doğru Teşhislere Ulaşabileceğini Açıkladı.

ABD'li araştırmacılar, doktorların yakında prostat kanserleri vakalarında daha doğru teşhislere ulaşabileceğini açıkladı.

ABD'deki Oregan Sağlık ve Bilim Üniversitesi'nden (OHSU) bir araştırma ekibi, her yıl 1 milyondan fazla prostat dokusunun incelendiğini belirterek, bunlardan ancak yüzde 25'sinin pozitif çıktığını belirtti. ABD'li araştırmacılar, bununla birlikte bunlardan yüzde 25'sinin ilk incelemede negatif çıkmasına rağmen daha sonra prostat kanseri olduklarının tespit edildiğini bildirdi.

ABD'nin Orlando şehrindeki Çok Disiplinli Prostat Kanseri Sempozyumu'nda sunulması beklenen yeni araştırmanın, ilk doku incelemesinde negatif sonuç alınan hastalardan hangilerinin ikinci incelemeye ihtiyaç duyduklarını belirlemeye yardım edebileceği kaydedildi.

OHSU Tıp Fakültesi Üroloji Uzmanı ve araştırmayı yöneten Dr. Mark Garzotto yaptığı açıklamada, şu ana kadar teşhis sürecinde negatif sonuç alınması halinde hastalara yapacakları kesin tavsiyelerinin olmadığını belirterek, yeni araştırmayla ürologların kimin yüksek riskli prostat kanseri olduğunu belirleyebileceklerini söyledi.

Açıklamada, Garzotto'nun başında bulunduğu araştırma ekibinin incelemelerini, prostat kanseri şüphesiyle üroloji kliniklerine giden ancak tümünde negatif sonuç çıkan 511 erkek üzerinde gerçekleştirdiği ifade edildi.

(İB-İB-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title