Haberler

Prosinecki'nin Kayserispor Karnesi

Beşiktaş mağlubiyetinin ardından Kayserispor'da teknik direktörlük görevinden istifa eden Prosinecki, sarı kırmızılı takımın başında çıktığı 40 maçta 16 galibiyet aldı Sarı kırmızılı ekip...

MUSTAFA ÖNAL - Beşiktaş karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyetin ardından Kayserispor'daki teknik direktörlük görevinden  istifa eden Robert Prosinecki, sarı-kırmızılı takımın başında çıktığı 40 maçta 16 galibiyet aldı.

Teknik direktör Şota Arveladze'nin görevinden istifa etmesinin ardından 2012-2013 sezonun 7. haftasında Kayserispor'un başına geçen Hırvat teknik adam Prosinecki, sarı-kırmızılı takımda yaklaşık 13 ay görev yaptı.

Bu süre zarfında Kayserispor ile Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 40 karşılaşmaya çıkan Prosinecki, bu maçlardan 16 galibiyet, 9 beraberlik, 15 de mağlubiyet aldı.

Maç başına ortalama 1,34 puan

44 yaşındaki Robert Prosinecki, Kayserispor'da, kariyerindeki ikinci teknik direktörlük deneyimini yaşadı.

Dünyaca ünlü İspanyol kulüpler Real Madrid ve Barcelona'nın da aralarında bulunduğu takımlarda futbol oynayan Prosinecki, Hırvatistan Mili Takımı ile 2002 Dünya Kupası'na da katıldıktan sonra 2003 yılında aktif futbol yaşantısına son verdi.

Daha sonra 2006-2010 yılları arasında Hırvatistan milli takımında Slaven Bilic'in yardımcılığını yapan Prosinecki, futbolcuyken bir dönem formasını da giydiği Sırbistan'ın Kızılyıldız takımında 2010 yılında kariyerindeki ilk teknik direktörlük deneyimine başladı.

Kızılyıldız'dan ayrılmasının ardından Kayserispor'da göreve başlayan Hırvat teknik adam, geçen sezon ligde 15. sırada devraldığı sarı-kırmızılı takımın sezonu 5. sırada bitirmesini sağlayarak, büyük başarıya imza atmıştı.

Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor'un başında 38 karşılaşmaya çıkan Prosinecki, maç başına 1.34 puan topladı. Prosinecki, Ziraat Türkiye Kupası'nda da çıktığı iki maçta 2 galibiyet aldı.

İlk teknik direktörlük deneyimini yaşadığı Kızılyıldız'da 18 ay görev yapan Prosinecki, burada takımının başında çıktığı 62 maçta, 43 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak, maç başına 2,24 puan ortalamasına ulaşmıştı.

İkinci sezonda umduğunu bulamadı

Kayserispor'daki başarılı geçen ilk sezonun ardından sarı-kırmızılı camia ve taraftarların büyük beklenti içerisinde olduğu Prosinecki, ikinci sezona iyi başlamayarak, hedeflenen başarıları elde edemedi.

Bu sezon takımı başında 11 maça çıkan Prosinecki, bu karşılaşmalarda 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti.

Geçen sezonu 5. sırada bitiren takıma takviye olarak aralarında Türkiye'de önemli başarılara imza atmış Jaja ve Nobre'nin de bulunduğu yeni transferlerle sezona başlayan Prosinecki, sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta zorlandı.

İstifasını açıklayan Prosinecki, Kayserispor'un şanssız bir dönemden geçtiğini belirterek, geride kalan 11 haftada sakatlıklar nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etmişti.

Hırvat teknik adam Kayserispor'un sakat oyuncuların dönmesiyle ligde iyi yerlere geleceğini de sözlerine eklemişti.

Robert Prosinecki sezonun onbirinci haftasında iç sahada takımının Beşiktaş'a 3-0 mağlup olmasının ardından istifa ederek, Kayserispor defterini kapatmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA / Spor

Robert Prosinecki Kayserispor Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title