Haberler

Proje Ekibinden İspirli'ye Ziyaret

€œgelecek İçin Eğitim Projesi” Kapsamındaki Okullar Faaliyetlerine Başladı. Projeye Dahil Edilen Alaçam Göçkün 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Proje Grubunu Kabul Eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Projenin Sağlıklı Bir Şekilde Sürdürülmesinden Duyduğu Memnuniyeti Dile Getirdi.

“Gelecek İçin Eğitim Projesi” kapsamındaki okullar faaliyetlerine başladı. Projeye dahil edilen Alaçam Göçkün 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu proje grubunu kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, projenin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eğitim sistemlerinde artık öğrenci merkezli ve yaşayarak öğrenme prensibine dayalı modüllerin geliştirildiğini ve uygulandığını açıklayan İspirli, “Elemeye yönelik eğitim sistemimizde gençlerin öğrenmelerine yönelik ve gelişimlerine yönelik yeni yaklaşımların geliştirilmesi büyük önem kazanmıştır. Yeni projeler okulda yer alan örgün eğitim müfredatına ek olarak gençlerin bireysel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayarak tüm yaşamlarında daha başarılı ve aktif bireyler olarak yer almalarına yardımcı olmaktadır” dedi.

Proje hakkında öğrencilere bilgi veren ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İspirli, eğitimin bilgi ve becerinin kazandırılmasından meslek edindirmeye kadar bir çok önemli işleve sahip olduğunu söyleyerek, “Bizler çağın gerektirdiği her türlü yeni yaklaşımı özümsemek ve öğrencilerimize aktarmakla yükümlüyüz. Eğitim alanındaki her türlü yaklaşıma açık bir anlayışla hizmet ediyoruz. Samsun'un eğitim kalitesini ve seviyesini yükseltmek amacıyla ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik dördü il merkezinde ve her ilçemizden birer okul olmak üzere toplam 18 okulumuzda pilot uygulama olarak Gelecek İçin Eğitim Projesi'ni hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Nevzat İspirli, projenin öğrencilerin okuma alışkanlıklarını desteklemesinin ötesindeki faydalarına dikkat çekerek, “OKS ve SBS'de öğrenci başarılarının artırılması için üçü merkezi olmak üzere pilot okullarda ortak sınavlar yapılıyor. 6 ve 7. sınıflarda SBS, 8. sınıflarda OKS mantıklı konu endeksli olarak hazırlanan ortak sınavların sorularının yüzde 60'ı geçmiş yıllarda çıkmış OKS, LGS ve SBS sorularında derlenmektedir. Böylece öğrencilerimizin hem okulda hem de OKS ve SBS'de başarı elde etmek için bir taşla iki kuş vurmaları hedeflenmektedir” ifadelerine yer verdi. İspirli, Samsun'da görev yapan bütün öğretmenlere ve öğrencilere yönelik başarı dileklerini de tekrarladı.

(SAM-SA) 18.04.2008 15:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title