Haberler

Profesyonel Boksör Özlem Şahin'in Hedefi Üç Kemer Birden Almak

Profesyonel boks bayanlarda dünya şampiyonu Özlem Şahin, Avusturya’nın Viyana kentinde ringe çıkacak.

Profesyonel boks bayanlarda dünya şampiyonu Özlem Şahin, Avusturya'nın Viyana kentinde ringe çıkacak. Üç dalda dünya şampiyonluğu için yumruk sallayacak olan Şahin, bu müsabakayı kazanırsa üç altın kemerin sahibi olacak.

Hedefinin üç kemeri birden almak olduğunu söyleyen Şahin, "Bugüne kadar 18 maçtan 17'sini kazandım ve bir de beraberliğim bulunuyor. Şimdiki hedefim üç kemer birden kazanarak, Türk boks tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, tarihin altın sayfalarına adımı yazdırmaktır. Rakibim dövüş sporlarının ana vatanı Tayland'da bir numara, yani güçlü bir isim. Ancak benim için fark etmiyor bu maçı alacağım ve istiklal marşımızı okutarak bayrağımızı göndere çektireceğim" dedi.

Türk medyası ve Spor Bakanlığı'na da sitemde bulunan Özlem Şahin, "Ben her maçıma yakamda ve şortumda Türk bayrağıyla çıkıyorum. Ben Alman bayrağıyla da çıkabilirdim ancak başarımı ülkeme hediye etmek ve Türk sporcusu olarak anılmak istiyorum. Ülkem adına dövüşmek istiyorum. Bugüne kadar ne spor bakanlığımız bir ilgi gösterdi, ne de televizyonlar maçlarımı yayınladılar. Çok merak ediyorum Türkiye niçin sporcusuna sahip çıkmıyor? Biz onların düşmanı mıyız? Ben onlardan ne para istiyorum ne de pul, sadece bayrağını taşıdığım, adına dövüştüğüm milletimin ve devletimin başarıma sahip çıkarak, takdir etmesini istiyorum hepsi budur" şeklinde konuştu.

Şahin'in basın danışmanı Vedat Alyaz da bu maçın önemine dikkat çekerek, "Üç altın kemeri birden kazanmak dünyada çok az sporcuya nasip olur. Ülke olarak buna mutlaka sahip çıkılması gerekiyor. Özlem Şahin'e Almanlar sürekli olarak değer vererek, televizyon ve özel programlara davet ediyorlar. Parlamentolarındaki özel programlarda kendisini de çağırarak ilgili sosyal projelerde görev veriyorlar. Bunları bizlerin de yapması ve bu başarıya sahip çıkması gereklidir. Özlem şahin 2011'den beri dünya şampiyonudur ancak bugüne kadar gereken ilgiyi görememiştir. Kendisi hem bir şirkette çalışıyor hem antrenman yapıyor ve bu şartlar altında önüne geleni deviriyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Avusturya Tayland Viyana Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title