Haberler

Profesör Ömer Özkan'a 'Yılın Hekimi' Ödülü

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) tarafından 'Yılın Hekimi' seçildi. Prof. Dr. Özkan'a ödülünü veren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Eğer Türkiye'den Nobel ödülüne bir teklif sunulacaksa, Türk Sağlık-Sen'in 100 bin üyesi, Türkiye Kamu-Sen'in 400 bin üyesi adına Ömer hocamızı teklif ediyoruz, dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi B Blok'ta düzenlenen törene AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Türk Sağlık- Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Sağlık- Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, Türk Sağlık- Sen Antalya Şube Başkanı Ali İhsan Yılmaz, Türk Sağlık- Sen Antalya Şube Başkan Yardımcısı Ali Dağaşan ve sendika üyeleri katıldı. Törende Prof. Dr. Ömer Özkan'ı, eşi Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan da yalnız bırakmadı.

ÜLKEMİZE CİDDİ PRESTİJ KAZANDIRDILAR

Törende konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Ömer Özkan'ı Türkiye'nin 'yüz akı' olarak nitelendirdi. Başta Özkan olmak üzere Akdeniz Üniversitesi yönetimini başarılarıdan dolayı kutlayan Kahveci, Bu nakil Türkiye'nin yüz akı. Türkiye son aylarda yabancı doktor ve hemşireyi çok tartıştı. Biz yıllarca 'hekimlerimiz çok nitelikli, çok başarılı, onun için yabancı doktor ve hemşire doğru değil' dedik. Bizim yapacağımız, bu işi yapanlara destek vermektir. O anlamda Türk doktoru ve hemşiresinin neler yapabildiğini bu süreç içerisinde gördük. Bize ve ülkemize ciddi bir prestij kazandırdılar diye konuştu.

ÖZKAN NOBEL'E ADAY GÖSTERİLMELİ

Prof. Dr. Ömer Özkan'ın Türkiye adına Nobel ödülüne aday gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kahveci, Eğer Türkiye'den Nobel ödülüne bir teklif sunulacaksa, Türk Sağlık-Sen'in 100 bin üyesi, Türkiye Kamu-Sen'in 400 bin üyesi adına Ömer hocamızı teklif ediyoruz dedi.

Türk Sağlık-Sen tarafından 'Yılın Hekimi' seçilen Prof. Dr. Ömer Özkan ise bir insanın yaptığı işten dolayı ödüllendirilmesinin gurur verici olduğunu anlattı. Son iki aydır Akdeniz Üniversitesi'nin olumlu şekilde gündemde yer aldığını, sürekli halkın ilgi odağı haline geldiğini aktaran Prof. Dr. Özkan, Bu yaptığımız işin ne kadar olumlu olduğunu gösteriyor. Özellikle üniversitemizin dünyada ses getirmesine bir derece faydamız olduysa çok mutluyuz. Bu ödüle layık görülmekten oldukça mutluyuz diye konuştu.

GELECEKTEKİ NAKİLLER İÇİN ÖNEMLİ

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Ömer Özkan, Sağlık Bakanlığı Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Kurulu'nun yüz ve uzuv nakillerinin aynı anda yapılmaması yönündeki çalışmasının sorulması üzerine şunları söyledi

Onu önerenlerden biri de benim. Önemli olan bunun gelecekte daha düzgün, kuralına uygun, toplum yararına olacak şekilde olmasıdır. Bilimsel kurul ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri de yakından ilgileniyorlar. En olumlu şekilde yapılması için kurallar mutlaka konacaktır. Bu yeni bir uygulama. Ufak tefek aksaklıkları vardır veya olma ihtimali vardır. Onların en düzgün şekilde olması için bizlere öneriler yapılıyor, biz de önerilerde bulunuyoruz. Bu en uygun şekilde çıkacaktır. Biz de elimizden geleni yapacağız.

ÜCRETİYLE İLGİLİ KONUYA GİRMİYORUM

Yüz ve uzuv nakli ücretlerinin SGK tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Prof. Dr. Özkan, Ücretiyle ilgili konuya hiç girmiyorum. Şu, bu olur hiç önemli değil. Para hiç önemli değil. Bunlar önemli ameliyatlar. Akdeniz Üniversitesi güçlü bir üniversite. Bunu para için yapan bir merkez değil. Ama gelecekte adlandırılması uygun olacaktır. SGK Başkanı da olumlu konuştu. Bire bir konuştuğumda bize çok güzel şeyler söylediler. Ben olumsuz bir durum görmüyorum ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ömer Özkan ayrıca, yüz nakli yapılan Uğur Acar ile çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumlarının da iyi olduğunu, her ikisini de en kısa zamanda taburcu edeceklerini sözlerine ekledi.

Törenin sonunda Türk Sağlık- Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Prof. Dr. Ömer Özkan'a Yılın Hekimi ödülünü takdim etti. Kahveci, Prof. Dr. Özkan'a bir de nostaljik radyo hediye etti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Önder Kahveci Yılmaz Türk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title