Haberler

Prof. Dr. Yayla Hakkında Suç Duyurusu

İzmirli Avukat Tarcan Ülük, Katıldığı Panelde Kemalizm ve Atatürk'e Yönelik Eleştirilerde Bulunan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla Hakkında 'Halkı Din, Dil, Irk Temelinde Bölmeye Teşvik ve Cumhuriyet Rejimine Karşı Eylemler İçinde Bulunmak' Suçlarından Cumhuriyet Başsavcılı...

İzmirli avukat Tarcan Ülük, katıldığı panelde Kemalizm ve Atatürk`e yönelik eleştirilerde bulunan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla hakkında `halkı din, dil, ırk temelinde bölmeye teşvik ve Cumhuriyet rejimine karşı eylemler içinde bulunmak` suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu.

AKP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanlığı tarafından 18 Kasım Cumartesi günü düzenlenen `AB ve Türkiye ilişkilerinin toplumsal etkileri` konulu panele konuşmacı olarak katılan ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilal Yayla`nın, ``Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder, ``İlerde artık bizlere `Neden her yerde bu adamın (Atatürk) heykelleri, fotoğrafları var?` diye soracaklar. Üstünü örtemezsiniz. Bu mutlaka tartışılacaktır`` yönündeki sözleri tepki çekti. İzmirli Avukat Tarcan Ülük, mislikteşlerğ Türker Kızılok, İbrahim Umay ve Mehmet Topbaş`la birlikte Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla hakkında `halkı din, dil, ırk temelinde bölmeye teşvik ve Cumhuriyet rejimine karşı eylemler içinde bulunmak` suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyusunda bulundu.

Avukat Ülük, hukuk bürosunda düzenlediği basın toplantısında `Atatürk` sözcüğünün, Türk milletinin kalbinde ve zihninde bir kutsallığı olduğunu belirterek, Prof. Dr. Yayla`nın Atatürk`ten `Bu adam` diye söz ederek anayasanın din, dil ve ırk ayrımını yasağını ihlal ettiğini savundu. Ülük, ``Halk, Atatürk fotoğraflarını gönüllü olarak işyerine, evine asıyor. Kemalizm`le ilgili sözleri de tutarsız. Böyle birinin, adını Atatürk`ün `Gazi` ünvanından alan bir üniversitede öğretim üyesi olması bizi derinden üzmekte. Sözleri haksız, gerçekdışı ve haincedir`` diye konuştu. Tarcan Ülük, dilekçesinde ``Prof. Dr. Yayla`nın suç işlemeye devam etmesi kuvvetle muhtemel olduğundan, tedbiren YÖK ve ünvesite ile işbirliği yapılarak soruşturma sonuna kadar öğretim üyeliğinden uzaklaştırılmasını, Yayla`nın suç işleme amacıyla hareketlerinin, varsa işbirlikçilerinin tespit edilmesini, soruşturmanın tamamlanarak, Anayasa, TÇK ve özel yasalara göre suç sayılan eylemlerden tecziyesi için hakkında kamu davası açılmasını talep ederiz`` dedi.

`AKP DE HESAP SORSUN`

Avukat Tarcan Ülük, Prof. Dr. Atilla Yayla`nın görüşlerinin `partiyi bağlamayacağı` açıklamasını yaparak Yayla`ya tepki gösteren AKP`nin de sorumlulardan hesap sorması gerektiğini söyledi. Ülük, ``AKP yöneticileri, bu öğretim üyesini panele kimin, neden çağırdığını araştırmalı ve disiplin mekanizmasını işleterek hesap sormalı. Bunu yapmadıkları taktirde AKP hakkında öne sürülen `Cumhuriyet kazanımlarını yok etmeye çalıştıkları` yönündeki iddialar da güçlenir`` diye konuştu.

İZMİR/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title