Haberler

Prof. Dr. Şenatalar : "AKP Yetkilileri, Yargıya Tepki Göstermek Yerine, İddiaların Gerçek Olmadığını Kanıtlamalı"

Prof. Dr. Burhan Şenatalar, AKP'nin Kapatılmasına Yönelik Açılan Davayla Türkiye'de Hukuki Bir Sürecin Başladığını Belirterek, İddianamede, Tümüyle Göz Ardı Edilmesi Kolay Olmayan Kanıtlar Bulunduğunu Dile Getirdi.

Prof. Dr. Burhan Şenatalar, AKP'nin kapatılmasına yönelik açılan davayla Türkiye'de hukuki bir sürecin başladığını belirterek, iddianamede, tümüyle göz ardı edilmesi kolay olmayan kanıtlar bulunduğunu dile getirdi. AKP yetkililerinin belirli söylem ve uygulamalarının, laiklik ilkesine aykırılık oluşturduğu, özgürlük ve demokrasi anlayışı açısından da ciddi sorunlar içerdiğini söyleyen Prof. Dr.Şenatalar, AKP yetkililerinin yargıya ağır tepkiler göstermek yerine, öne sürülen iddiaların gerçek olmadığını kanıtlaması gerektiğine dikkat çekti.

10 Aralık Hareketi adına bir açıklama yapan Prof. Dr. Şenatalar, demokrasilerde, siyasal partilerin performansının seçmenler tarafından değerlendirilmesinin esas olduğunu belirtti. Prof. Dr. Şenatalar, siyasal partilerin, seçmen yerine yargı tarafından yaptırıma tabi tutulmalarının istisnai bir uygulama olduğuna işarete ederek, "Bu saptama ülkemiz açısından da geçerli olmalıdır. Ne var ki, içinde bulunduğumuz günlerde AKP ile ilgili olarak açılan dava ile hukuki bir süreç başlamıştır ve iddianame tümüyle göz ardı edilmesi kolay olmayan kanıtlar içermektedir" diye konuştu.

-"AKP, YARGI SÜRECİNİ OLAĞAN SEYRİNE BIRAKMALI"-

İddianamede, dava konusu olaylar, AİHM kararları ve Refah Partisi kararı arasında kurulan bağın öne çıktığını söyleyen Prof. Dr. Şenatalar, "AKP yetkililerinin belirli söylem ve uygulamaları, hukukta dinin dayanak alınmaması gereğini yansıtan laiklik ilkesine aykırılık oluşturduğu gibi özgürlük ve demokrasi anlayışı açısından da ciddi sorunlar içermektedir" dedi. Prof. Dr. Şenatalar, AKP yetkililerinin yargıya ağır tepkiler göstermek yerine, öne sürülen iddiaların gerçek olmadığını kanıtlaması gerektiğine dikkat çekerek, yargı sürecinin olağan seyrine bırakılmasının önemine değindi. Anayasa değişikliği yoluyla sorunu aşmaya çalışmanın iddiaların haklılığı düşüncesini pekiştireceğini söyleyen Prof. Dr. Şenatalar, böyle bir hareketin, hukuk devletine inançsızlık anlamı da taşıyacağını vurguladı.

Prof. Dr.Şenatalar, Türkiye'nin, demokrasi ve laiklik ilişkisini sağlam temeller üzerinde, hukuk üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak geliştirebilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Önümüzdeki süreçte çatışmacı, kutuplaştırıcı tavırlardan uzak durulması kadar evrensel hukuk normlarına bağlı kalınması ve hukuku siyasallaştıran yaklaşımlardan da kaçınılması zorunludur" dedi. (ANKA)

(DG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title