Haberler

Prof. Dr. Sadun Aren Son Yolculuğuna Uğurlandı

Önceki gün vefat eden Türkiye İşçi Partisi'nin kurucularından, ÖDP Onursal Genel Başkanı ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Sadun Aren, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Aren'in cenazesi, TBMM ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde düzenlenen törenlerin ardından Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Dışişleri eski Bakanı Hikmet Çetin gibi siyasetin önemli isimlerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen ve politikacı katıldı. İkindi namazına müteakip kılının cenaze namazı öncesinde Prof. Dr. Aren'in eşi Münise Aren, çocukları Haldun ve Yeşne, torunları Leo ve Leila taziyeleri kabul etti.

CHP Lideri Deniz Baykal, Prof. Dr. Aren'in ilkeli bir insan olduğunu ifade ederek, "İlkeli ve amaçlara adanmış bir yaşam sürdü. Çok özel bir insandı" dedi.

Aren'in cenaze namazı sonrasında alkışlarla Cebeci Asri Mezarlığı'na gönderilirken, Aren'in tabutunu cenaze arabasına kadar taşıyanlar arasında Kültür ve Turizm Bakanı Günay da bulundu. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title