Haberler

Prof. Dr. Oskay Toprağa Verildi

İstanbul'da, 70 yaşında hayata gözlerini yuman iletişim ve sosyal bilimci Prof. Dr. Ünsal Oskay, İstanbul Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Prof. Dr. Ünsal Oskay için ilk tören, İletişim Fakültesi Dekanlığı yaptığı Marmara Üniversitesi'nde düzenlendi. Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Prof. Dr. Oskay'ın tabutu, Türk bayrağına sarılı olarak salona getirildi. Tören'de, Prof. Dr. Oskay'ın kızları Dalya ve Defne ile oğlu Çınar Oskay olmak üzere ailesinin yanı sıra meslektaşları ve öğrencileri de hazır bulundu. Burada konuşan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur, herkesin çok sevdiği bir hocasını kaybettiğini ifade ederek, bilim dünyasına ve Oskay'ın öğrencilerine başsağlığı diledi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Orkan da bir akademisyenin üç işlevi olan "bilimle uğraşmak, bilim insanı yetiştirmek ve mesleğe vasıflı insan yetiştirip göndermek" gibi görevleri Oskay'ın yerine getirdiğini kaydetti.

-ÇOCUKLARI: "BİZİMLE FAZLA İLGİLENEMEDİ, AMA ONUN ÇOK ÇOCUĞU VARDI"

Prof. Dr. Oskay'ın naaşı Marmara Üniversitesi Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen veda töreninin ardından, alkışlarla üniversiteden çıkarılarak, Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze töreninde, kızları Dalya ve Defne ile oğlu Çınar Oskay taziyeleri kabul ederken, Defne Oskay, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben kızı olarak keşke onunla daha çok zaman geçirebilseydim. Çünkü iyi bir entelektüel olmanın bir bedeli var, zaman ayıramıyorsunuz özel hayatınıza. Bir evlat olarak keşke daha çok vaktimi böyle tatlı bir insanla geçirebilseydim ve onu çok sevdiğimi daha çok söyleseydim" diye konuştu.

Dalya Oskay da, "Bizimle fazla ilgilenemedi, ama onun çok çocuğu vardı" dedi. Oğlu Çınar Oskay da, "İstemediği hiçbir şeyi yapmadı babam. Ona sunulan bu hayatta bile, bir şekilde özgür olmayı başardı. Bunu çok hayranlıkla gözlemlerdim. Artık babam yok, ama hayattaymış gibi onu üzecek bir şey yapmadan yaşayacağım" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da çelenk gönderdiği cenaze töreninde, gazeteciler Ertuğrul Özkök, Ali Kırca, Mehmet Yakup Yılmaz, Cüneyt Özdemir ile sanat dünyasından da pek çok isim hazır bulundu. Prof. Dr. Oskay, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi. (ANKA)

(HM/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title