Haberler

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun Vefatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Türk bilim adamı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun sadece Türkiye'de degˆil tu¨m du¨nyada bilimsel c¸alıs¸maları, yayınları ve kuramlarıyla her zaman saygıyla yad edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Türk bilim adamı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun sadece Türkiye'de degˆil tu¨m du¨nyada bilimsel c¸alıs¸maları, yayınları ve kuramlarıyla her zaman saygıyla yad edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, kuantum kimyacısı, kuramsal kimyacı ve moleku¨ler biyolog Prof. Dr. Sinanogˆlu'nun vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Degˆerli bilim adamı Prof. Dr. Sinanogˆlu'nun vefatını derin bir teessu¨rle o¨gˆrendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Du¨nyanın sec¸kin bilim adamları arasında yer alan Prof. Dr. Sinanogˆlu, sadece u¨lkemizde degˆil tu¨m du¨nyada bilimsel c¸alıs¸maları, yayınları ve kuramlarıyla her zaman saygıyla yad edilecektir.

Tu¨rkc¸emizin bilim dili olması yo¨nu¨ndeki gayretleriyle de dikkatleri c¸ekmis¸ olan merhum Prof. Dr. Oktay Sinanogˆlu'na, Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve bilim du¨nyamıza bas¸sagˆlıgˆı diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Oktay Sinanoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title