Haberler

Prof. Dr. Karpat: "Orta Doğu'ya Yanlış Açılım Türkiye'ye 50 Yıl Kaybettirir" Uyarısı

Abd'nin Wisconsin Üniversitesi Osmanlı Ve Türkiye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Karpat, Türkiye'nin Lübnan'a Asker Gönderme Kararı Aldığı Bu Günlerde Hükümeti Orta Doğu Konusunda Uyardı. Karpat, Türkiye'nin Orta Doğu'ya Açılmasının Kaçınılmaz Olduğunu Ancak Yanlış Bir Siyaset İzlenmesi Halinde Son 50 Yılda Elde Edilen Başarının Darbe Yiyeceğini Savundu.

TBMM'nin Lübnan'a asker gönderme kararı alması sonrasında Türkiye'nin Orta Doğu politikası konusunda bilim adamından uyarı geldi. ABD'nin Wisconsin Üniversitesi Osmanlı ve Türkiye Bölümü Öğretim üyesi Prof. Kemal Karpat, Türkiye'nin Orta Doğu'ya açılımının kaçınılmaz olduğunu ancak yanlış bir siyaset izlenmesi halinde son 50 yılda elde edilen başarının darbe yiyeceğini savundu.

Prof. Karpat, aylık iş ve ekonomi dergisi “Turkishtime”a yaptığı açıklamada, hükümeti Orta Doğu konusunda uyardı. Türkiye'nin son dönemlerde Orta Doğu ile yakından ilgilendiği, bazı uzmanların bunda Kürt sorununun etkili olduğu yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Karpat, "Türkiye'nin bir dereceye kadar Orta Doğu'ya açılması kaçınılmaz bir zorunluluktur" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title