Haberler

Prof. Dr. Jürgen Kropp: "Amazon Ormanları, Birkaç Yıl Sonra Kaybolacak"

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) düzenlenen, "Küresel İklim Değişikliği, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Politikaları" konulu uluslararası panele katılan Prof.Dr.Jürgen Kropp, " Amazon ormanları birkaç yıl sonra kaybolacak" dedi.
Yıldız...

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) düzenlenen, "Küresel İklim Değişikliği, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Politikaları" konulu uluslararası panele katılan Prof. Dr. Jürgen Kropp, " Amazon ormanları birkaç yıl sonra kaybolacak" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Almanya Siegen Üniversitesi ve TMMOB işbirliği ile YTÜ Yıldız Kampüsü Oditoryumu'nda "Küresel İklim Değişikliği Konferansı" ile "Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Politikaları" konulu uluslararası panel düzenlendi.

Tematik konuşmasını Almanya Potsdam İklim Değişikliği Araştırma Enstitüsü'nden Prof. Dr. JurgenKropp'un yaptığı programda, küresel iklim değişikliği konusu her yönüyle ele alındı. Konferansın oturumlarında yabancı ve Türk bilim adamları; küresel iklim değişikliği sorunları, eko-politikaları, sivil toplum kuruluşları, iş ve devlet sektörü, tarihte iklim değişikliği, bilim ve teknoloji, planlanma politikaları, enerjide yeni eğilimler, su yönetimi gibi konular hakkında bildiriler sundu.

Dünya Enerji Konseyi Türkiye Temsilcisi Necdet Pamir'in yönettiği, 'Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Politikaları Paneli'nde ise yabancı ve Türk bilim adamlarının yanı sıra UNDP'den uzman Dr. Katalin Zaim, Enerji Bakanlığı Orman ve Su İşleri Daire Başkanı Sedat Kadıoğlu, Bölgesel Çevre Merkezi'nden Sibel Sezer Eralp, konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan organizasyon sorumlusu Prof. Dr.Semra Atabay, "Gelecek yıllarda bizi bekleyen iki durum var; Sürdürülebilir bir yaşam, ya da çevresel yıkımlarla yok oluş. Bizlere bu projede destek veren başta Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra söz alan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz; global iklim değişikliği üzerine yapılan uluslararası konferansa, dünyanın dört bir yanından davetlileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Yusuf Ayvaz, daha sonra Semra Atabay ve Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'ya plaket takdim etti.

Çevreciliğin sembol isimlerden olan, Hayrettin Karaca, plaket takdiminin ardından "Her ödül kişiye bir sorumluluk verir. Çok ödül aldım ama üniversitelerden ödül almanın ayrıcalığı var" dedi. Karaca küresel ısınmaya dair, önemli konulara değinerek şunları söyledi:

"Yaşamak istiyor muyuz? diye her toplantıda soruyorum, evet diyorlar. Yaşamak için ne yapmalıyız? Doğal ekosistemi yaşatmalıyız. Teknoloji, her gün yeni bir şeyi almayı emrediyor. İhtiyaçtan fazla tüketmeyeceğiz. Bu bir Anadolu kültürüdür. Tema 'Land for life' ödülüne layık görülmüş, Dünyakurtuluş Hareketidir; kurulduğunda 4 kişiydik, şimdi 490 bin kişiyiz. Tüketerek değil, paylaşarak bir dünya yaratacağız."

Karaca'nın konuşmasının ardından, Postdam Üniversitesi'nden Prof. Dr. Jürgen Kropp, "Küresel İklim Değişikliği" sunumunu gerçekleştirdi. Antropolojik iklim değişikliği konusunda, Amazon'daki yağmur ormanlarına dair gerçekleri sayısal veriler ile katılımcılarla paylaşan Kropp "Birkaç yıl sonra Amazon ormanları kaybolacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Hayrettin Karaca Tema Vakfı Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title