Haberler

Prof. Dr. İsmet Kırpınar, Rektörlük Seçimlerinde Aday Olacağını Açıkladı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Kırpınar, Rektörlük Seçimlerinde Aday Olacağını Açıkladı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Kırpınar, rektörlük seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

Öğrencisi ve öğretim üyesi olduğu Atatürk Üniversitesi'nin yeni dönemi için rektör adayı olduğunu belirten Prof. Dr. İsmet Kırpınar, güçlü, saygın bir üniversite için aday olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Prof. Dr. İsmet Kırpınar, insani merkezli bir yönetim, adalet, liyakat, hakkaniyet ölçüleri ve birlikte yönetim için aday olduğunu ifade ederek, seçilmesi halinde hedeflerini şöyle dile getirdi:

"Esas olanın; öğretim üyelerinin, öğrencilerin ve tüm çalışanlarının mensubu olmaktan gururlu ve mutlu, iş memnuniyetinin en yüksek seviyede olduğu, aidiyet duygusunun çok güçlendiği bir üniversite oluşturmak olduğuna inanıyorum.

Görevlendirmelerde, kaynakların ve imkanların dağıtımında; ayrıcalıklı fakülteler, bölümler, gruplar veya kişiler yerine bilimsellik, çalışma ve üretkenlik temelinde bir değerlendirmeden yanayım.

Tek adam yönetimi yerine; bütün kararların geniş bir katılımla alındığı, yetki ve sorumlulukların herkesçe paylaşıldığı, danışma ve karşılıklı etkileşimin esas olduğu, iletişime açık bir üniversite yönetim anlayışını hakim kılmalıyız.

Ulusal ve uluslararası düzeyde bilim yapılan, nitelikli ve aranan mezunlar yetiştiren, gelişme ve değişimleri başlatan ve bu şekilde gündeme gelen bir üniversitenin mensubu olmak istiyorum Ulusal ve uluslar arası düzeyde bilim yapılan, nitelikli ve aranan mezunlar yetiştiren, gelişme ve değişimleri başlatan ve bu şekilde gündeme gelen bir üniversitenin mensubu olmak istiyorum.

Şehri üniversiteye değil, üniversiteyi şehre taşıma temelinde; toplumun ihtiyaç ve taleplerine duyarlı, kent ve bölgeyle barışık, bilimsel ve kültürel etkinliklerini bölge insanına ulaştıran bir üniversite olmalıyız.

Başta komşu il ve ülkeler olmak üzere ulusal ve uluslar arası tüm üniversite ve bilim merkezleriyle sıkı ilişkileri olan bir üniversite umut ediyorum.

Bilimsel, kültürel ve toplumsal çalışmaların desteklendiği, özendirilip ödüllendirildiği özgür ve akademik bir ortam vaat ediyorum.

Bugünü ve geleceğinin önceden planlandığı, tüm faaliyetlerin kişisel tasarruflar ile değil; ilkeler, değerler üzerinde yürüdüğü bir üniversite yapılandırmalıyız.

Özellikle sağlık, tarımsal faaliyetler ve işletmecilik başta olmak üzere tüm hizmet alanlarında verilen hizmetlerin mükemmelleştirilmesi ilk hedefim olacaktır.

KIRPINAR KİMDİR? 1954 yılında Erzurum'da doğan Kırpınar, Erzurum Lisesi ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Uzmanlık eğitimini Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında yapan Kırpınar, Narman Sağlık Ocağı, Adana Ruh Sağlığı Hastanesi ve Erzurum Numune Hastanelerinde görev yaptı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Araştırma Hastaneleri Başhekimliği ve çeşitli komisyon başkanlıkları görevlerinde bulunan Kırpınar, halen Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı, Tıp Fakültesi Etik Kurul Başkanlığı ve Atatürk Üniversitesi Etik Kurul üyelikleri görevlerini sürdürüyor.

Prof. Dr. Kırpınar, evli ve 2 çocuk babası (ST-Y) 13.05.2008 15:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title