Haberler

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Kandilli'ye Eleştiri: Depremin Büyüklüğünü Yanlış Açıkladılar

Güncelleme:

Kandilli Rasathanesi'nin, Bodrum'da dün akşam meydana gelen depremin büyüklüğünü yanlış açıklandığını belirten Prof. Dr. Ahmet Ercan, ''Ne yazık ki Kandilli'nin ışığı sönüyor'' dedi.

Deprem Uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün Bodrum'da dün akşam meydana gelen depremin yeri ve büyüklüğünü doğru açıklamadığını ileri sürdü. Prof.Dr. Ercan, "Kandilli'nin verdiği bilgiye göre, 24 Eylül 2017'de 19.57'de Gökova Körfezi'nde 4.4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Oysa durum öyle değil. Amerikalı Yerbilimsel Araştırma Kurumu'nun (USGS) açıkladığı büyüklük 4.9'dur. Depremin derinliği 8 kilometre (sığ deprem). Deprem odağı İstanköy'ün 2 kilometre kuzeyinde, Kos ile Akyarlar arasında" dedi.

GÖZLER BODRUM'A ÇEVRİLDİ

Geçen 21 Temmuz gecesi Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam etti. Son olarak dün saat 19.57'de yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki sarsıntı nedeniyle yeniden gözler Bodrum'a çevrildi.

''NE YAZIK Kİ KANDİLLİ'NİN IŞIĞI SÖNÜYOR''

Bodrum'da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki bu depremi değerlendiren Prof. Dr. Ahmet Ercan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün depremin yeri ve büyüklüğünü doğru açıklamadığını öne sürdü. Prof.Dr. Ercan, "Kandilli'nin verdiği bilgiye göre, 24 Eylül 2017'de 19.57'de Gökova Körfezi'nde 4.4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Oysa durum öyle değil. Amerikalı Yerbilimsel Araştırma Kurumu'nun açıkladığı büyüklük 4.9'dur. Depremin derinliği 8 kilometre. Deprem odağı İstanköy'ün 2 kilometre kuzeyinde, Kos ile Akyarlar arasında. Gökova Körfezi'nde değil. Türü deniz içinde göçüntülü. O nedenle çok güçlü duyumsandı. Bodrum halkının depremi duyması, değerlendirmesi ne yazık ki gözlem evimizden daha doğru çıktı. Ne yazık ki, Kandilli'nin ışığı sönüyor" diye konuştu.

MUĞLA VALİLİĞİ VE BODRUM BELEDİYESİ'NE SİTEM

Bodrum'da artık büyük bir deprem beklemediğini söyleyen Prof.Dr. Ercan, "Bodrumlular'a geçmiş olsun. Ne yazık ki, ne Muğla Valiliği ne de Bodrum Belediye Başkanlığı Bodrum depremine ilgi gösterdi. Birkaç deprem bilimci kendi giderlerimizi karşılayarak bir ön çalışma yaptık. Ancak, yöneticilerden beklenen ilgi ile giderler karşılanmadığı için çok katılımlı ayrıntılı çalışma yapamıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kandilli Rasathanesi Ahmet Ercan Gökova Bodrum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title