Haberler

Prof. Dr. Çeker : Kadın Ve Erkeklerin Birlikte Oynaması Haramdır

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.dr. Orhan Çeker, Kadın Ve Erkeklerin Düğünlerde Birlikte Oynamalarının Haram Olarak Nitelendirilebileceğini Belirterek, ''müslümanlık İddiasında Bulunan Herkesin Bundan Uzak Durması Gerekir'' Dedi.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Orhan Çeker, kadın ve erkeklerin düğünlerde birlikte oynamalarının haram olarak nitelendirilebileceğini belirterek, ``Müslümanlık iddiasında bulunan herkesin bundan uzak durması gerekir`` dedi.

Çalgılı düğünlerde hoş karşılanmayacak manzalar yaşandığını, bunun dini açıdan sakıncalı olduğunu belirten Prof.Dr. Çeker, çiftlerin mutlaka İslam dininin izin verdiği ölçülere uygun düğün yapması gerektiğini savundu. Düğün geleneğinde İslami açıdan düzeltilmesi gereken noktalar bulunduğunu vurgulayan İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çeker, şöyle konuştu:

``İslam`a uygun olan kadın ve erkeklerin kendi aralarında eğlenip, oynamasıdır. Bunda dinen sakıncası olmadığı gibi, dinimiz aşırıya kaçmamak şartıyla bu tür eğlenceye izin vermiştir. Ancak, kadın ve erkeğin karışık vaziyette, birbirlerinin yanında, birbirlerine yakın olarak oynamaları dinimizde caiz görülmemiştir. Caiz kelimesi ise mekruh ve haramı içerir. Kadın ve erkeğin birlikte oynamasına `mekruh` denilemez. Çünkü bu daha ileri düzeyde yanlıştır. Dolayısıyla buna `haram` demek daha doğru olur. Müslümanlık iddiasında bulunan herkesin bundan uzak durması gerekir. Yalnız şunu özellikle belirtmek gerekir ki kadın ve erkeklerin aynı ortamda oturup bir şeyler seyretmesi ya da sinema, tiyatro gibi bir icraatı takip etmesi dinimize göre sakıncalı değildir.``

Kadın ve erkeklerin aralarında eğlenirken aşırıya kaçmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Çeker, ``Düğünlerde erkeklerin aralarında içki içip, kadın oynatması da dinen caiz değildir`` dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title