Haberler

Prof. Dr. Başkaya'dan 'Yaban Hayatı Yönetimi Çalıştayı'na "Gayri Milli" Eleştirisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesinin WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) işbirliği ile 11 Aralık’ta düzenleyeceği “Yaban Hayatı Yönetimi” konulu çalıştaya KTÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, “gayri milli” eleştirisinde bulundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesinin WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) işbirliği ile 11 Aralık'ta düzenleyeceği "Yaban Hayatı Yönetimi" konulu çalıştaya KTÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, "gayri milli" eleştirisinde bulundu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Başkaya, "Bu çalıştayı düzenleyenlerin nükleer enerji santrali projelerimiz, 3. havalimanı, 3. köprü, Kanal İstanbul, termik santrallerimiz, HES projelerimiz, otoyollarımız, Cerattepe Maden Projesi, kömür çıkartılması gibi birçok önemli projemize karşı çıkan, Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir Amerikan sivil toplum örgütü ile birlikte KTÜ Orman Fakültesinde Yaban Hayatının Yönetimi ile ilgili uyduruk bir çalıştay düzenliyor olmaları, bu organizasyonu yapanların gerçek kimliklerini de açığa vurmaktadır" ifadelerini kullandı.

"KTÜ Yaban Hayatı Bölümü bu çalıştayı desteklemiyor"

Açıklamasında "Amerika Birleşik Devletleri ile ülkemizin çok net bir şekilde karşı karşıya olduğu bu günlerde KTÜ Orman Fakültesi yönetiminin Amerikan sivil toplum örgütü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün de desteğini alarak bir çalıştay yapmalarını ülkemin içinde bulunduğu durumu özetleyen hareketler olarak görüyorum" diyen Başkaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kamuoyundan böyle gayri milli organizasyonlara bölüm olarak hiçbir şekilde destek vermediğimizin bilinmesini isteriz. Yaban hayatı ile ilgili olarak 2009 yılında ülkemizde ilk lisans eğitimi veren bölümün kurulduğu ve eğitim öğretime devam ettiği bir fakültede, bu bölümün önderliğinde bir yaban hayatı çalıştayı düzenlemek yerine dünya genelinde nam salmış bir Amerikan sivil toplum örgütü ile uyduruk bir çalıştay düzenlenmesini şiddetle protesto ediyoruz. Bugün ülkemizde fink atan sivil toplum örgütlerinin özellikle merkezi yurt dışında bulunanlar, insanların doğa sevgisini kullanarak, emperyal amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar. Dünya genelinde ve ülkemizde yaptıkları faaliyetlere bakıldığı zaman amaçları aşikar olan bu sivil toplum örgütü görünümlü örgütlerin, esasen başta ABD, Avrupa ülkeleri veya İsrail'e ait örgütler oldukları görülmektedir." - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title