Haberler

Prof. Dr. Arıboğan: "Mumcu ile Hiç Görüşmedim"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun, Çankaya Köşkü İçin Gönlünden Geçirdiği Ancak İsmini Açıklamadığı Kişinin Prof. Dr. Deniz Ülkü Arıboğan Olduğu İddia Edildi. Prof. Dr. Arıboğan İse Mumcu ile Hiç Görüşmediğini Söyledi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun, Çankaya Köşkü için gönlünden geçirdiği ancak ismini açıklamadığı kişinin Prof. Dr. Deniz Ülkü Arıboğan olduğu iddia edildi. Arıboğan ise Mumcu ile hiç görüşmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini 1.5 yıldır yineleyen Mumcu, kamuoyuna ilk olarak "kadın cumhurbaşkanı" fikrini ortaya atan lider oldu.

Mumcu, geçen ilkbahar miting için bulunduğu Bitlis'de gazetecilerle yaptığı sohbette bir kadının cumhurbaşkanı olarak seçilmesini önermişti.

Mumcu, aradan geçen süreçte cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi önerisini her fırsatta yineleyen ve bu doğrultuda özellikle ana muhalefet CHP'ye, Anayasa değişiklik teklifi verme çağrısında bulundu.

Mumcu'nun Çankaya Köşkü'ne kadın aday önerisi DYP eski Genel Başkanı Prof. Dr. Tansu Çiller ile geçen ay sürpriz bir şekilde yaptığı görüşmeden sonra yine gündeme geldi.

Kulislerde buluşmada siyasetteki arayışların yanı sıra Mumcu'nun Çiller'e cumhurbaşkanlığı adaylığı önerdiği ancak Çiller'in buna karşılık sadece teşekkür etmekle yetindiği konuşuldu. Ancak, Mumcu Çiller'e adaylık teklifi götürdüğü iddialarını yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı için geri sayım sürerken Mumcu, Çankaya Köşkü için gönlünden kadınların geçtiğini belirtirken isim vermemeyi tercih etti.

Parti kulislerinde bu ismin kim olduğu adeta "toto"ya dönüşürken, medyada yer alan "35 yaşında, iki çocuklu, profesör, eşi spor dünyasından" tarifleri Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülkü Arıboğan'ı işaret etti.

Prof. Arıboğan, ANKA'ya "Benim sizden daha fazla bir bilgim yok. Ne kimseyle görüşmüşlüğüm var ne bir şey. Ben de o resmin bana benzediğini düşündüm" dedi. Prof. Arıboğan, Mumcu ile hiç görüşmediğini de sözlerine ekledi.

Anayasa'daki hükme göre cumhurbaşkanlığına TBMM üyeleri dışından aday gösterilebilmesi Meclis üye tamsayısının en az beşte birinin yani 110 milletvekilinin yazılı önerisiyle mümkün olabiliyor.

Anavatan Partisi'nin ise halen Meclis'te Genel Başkan Mumcu dahil toplam 20 sandalyesi bulunuyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title