Haberler

Prof. Dr. Andriadze'den Canlı'ya Ziyaret

Türk Gürcü Dostluk İlişkileri Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Giorgi Andriadze, Belediye Başkanı Mustafa Canlı’yı ziyaret etti.

Türk-Gürcü Dostluk İlişkileri Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Giorgi Andriadze, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı makamında ziyaret etti.

Gürcistan Dusheti Belediyesi Temsilcisi ve Gürcistan'ın Tiflis Andrews Üniversitesi Denetleme Kurulu Başkanı da olan Prof. Dr. Andriadze'yi makamında kabul eden Canlı, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Türk-Gürcü ilişkilerini daha da kuvvetlendirmek için gayret edeceklerini söyledi.

Canlı'yı Gürcistan'a davet eden Andriadze ise Gümüşhane'yi çok sevdiklerini, atalarının zamanında bu bölgede yaşadıklarını belirterek, "Gümüşhane'de Gürcü Kültür evi inşa etmek istiyoruz. Bu bağlamda Türkiye ile bağlarımızı kuvvetlendirmek, yakın komşumuz olan Gümüşhane ile karşılıklı Kültür etkileşiminde bulunarak Türk-Gürcü dostluğunu pekiştirmeyi planlıyoruz"

Ziyarette Andriadze,  Canlı'ya ülkesinin yöresel şapkası ve yöresel bazı hediyeler verdi. Canlı da Andriadze'ye Gümüşhane'nin fotoğraflarının yer aldığı bir kitap armağan etti. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Canlı Gürcistan Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title