Haberler

Prodi: ''İsrail'in Güç Kullanımındaki Tırmanışı Kınıyoruz''

İtalya Başbakanı Romano Prodi, İsrail ile Lübnan arasındaki gerilimin kendilerini ciddi biçimde kaygılandırdığını belirterek, ''İsrail'in güç kullanımındaki tırmanışı kınıyoruz. Her iki tarafı da derhal ateşkese çağırıyorum'' dedi.

İtalya Başbakanı Romano Prodi, İsrail ile Lübnan arasındaki gerilimin kendilerini ciddi biçimde kaygılandırdığını belirterek, ''İsrail'in güç kullanımındaki tırmanışı kınıyoruz. Her iki tarafı da derhal ateşkese çağırıyorum'' dedi.

Prodi, bugün İtalya Başbakanlık binası Chigi Sarayında düzenlediği basın toplantısında, saldırılardan Lübnan'da altyapının ve sivil halkın da zarar gördüğüne işaretle ''İsrail'in meşru kaygılarını anlamak ve askerlerin kaçırılmasını kınamakla birlikte, İsrail'in güç kullanmasındaki tırmanışı, Lübnan'ın altyapısına verilen zararları ve saldırılarda sivillerin öldürülmesini de kınıyoruz'' diye konuştu.

Gerilimin diyalogu da olanaksız hale getirmesinden korktuğunu belirten Prodi, şunları söyledi:

''Şiddetin, diyaloga dönüşü zorlaştıracak biçimde artması karşısında son derece kaygılıyım. Gerçekten 20 yıl öncesine dönüyoruz. Bu süre içerisinde 'yol haritası' adına yapılan her şey heder olma riskiyle karşı karşıya bulunmaktadır.''

Prodi, bu gelişmeler ışığında, hafta sonunda Petersburg'da yapılacak G-8 zirvesinde de konunun geniş biçimde alınmasının kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

İtalya Başbakanı Prodi, Gazze ve Lübnan'daki yabancıların tahliyesi konusunda da İsrail'e çağrıda bulunarak, şöyle konuştu:

''İsrail hükümetine bir çağrıda bulunarak, Gazze ve Lübnan'daki yabancıların bölgeden güvenli biçimde ayrılmalarını mümkün kılınmasını istiyoruz. Zira pek çok İtalyan vatandaşı da Dışişleri Bakanlığımıza müracaat ederek, bölgeyi bir an önce terk etmek istediklerini belirtmiş bulunuyorlar. Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu konuda İsrail hükümetinin aktif işbirliği de şart.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title