Haberler

Priştine: Kosova'nın Nihai Statüsünün Belirlenmesi

BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kosova Özel Temsilcisi Yardımcısı Avusturyalı Diplomat Albert Rohan, Kosova'nın statüsünün belirlenmesi için Kosova'daki temaslarına devam ediyor. Rohan, yürütülen temaslar çerçevesinde Priştine'de, tarafların mutlaka uzlaşma sağlamaları gerektiğini belirtti.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kosova Özel Temsilcisi Yardımcısı Avusturyalı Diplomat Albert Rohan, Kosova'nın statüsünün belirlenmesi için Kosova'daki temaslarına devam ediyor. Rohan, yürütülen temaslar çerçevesinde Priştine'de, tarafların mutlaka uzlaşma sağlamaları gerektiğini belirtti.

Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesi için devam eden çalışmalar kapsamında bir dizi temaslarda bulunmak üzere ülkeye gelen Kosova'nın Uluslararası Başmüzakerecisi Yardımcısı Albert Rohan, çalışmalarını sürdürüyor. Rohan, uluslararası arabulucuların müzakerelerde taraflardan tutumlarından vazgeçmelerini değil, özellikle belediyelere daha geniş özerklilik tanıyan ademi merkeziyet ve kültürel tarihi mirasların korunumu alanlarında uzlaşma sağlamalarını talep ettiğini hatırlattı. Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu ve Başbakan Agim Çeku ile ayrı ayrı görüştükten sonra yaptığı açıklamada, "Biz, müzakerelere katılan tarafların tutumlarından vazgeçmelerini değil, müzakerelerin doğasında olan uzlaşmaya varmalarını istiyoruz. Uzlaşmaya da başlangıç noktalarından hareket ederek varılır" ifadesini kullanan Rohan, taraflardan müzakerelerde ilerleme sağlanması için katkı sunmalarını talep etti. Rohan, özellikle müzakereler çerçevesinde ele alınan ademi merkeziyet ve tarihi kültürel mirasın korunması alanlarında ilerlemenin sağlanmasına gerek duyulduğunu vurgulayarak, "Kosova'da ademi merkeziyet ve kültürel tarihi mirasın korunması, müzakerelerde tarafların ilerleme kaydetmeleri gereken iki önemli alandır" şeklinde konuştu. Müzakereler çerçevesinde ekonomi ve insan hakları alanlarında da ilerlemelerin kaydedilmesinin zorunlu olduğuna işaret eden Rohan, Kosova'nın nihai statüsü konusunun ele alınmasından önce, somut alanlarda çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu, müzakerelerde savundukları tutumları delillere dayandırmak çabası içinde olduklarını belirterek, Kosova tarafının tüm alanlarda yapıcı rol oynamaya devam edeceğini vurguladı. İki günlük Kosova incelemeleri çerçevesinde Rohan, Sırplar'ın çoğunlukta olduğu yerleşim birimlerini ve Deçan'daki Ortodoks Manastırı'nı ziyaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title