Haberler

Priştine: Kosova'da Menenjit Paniği

Kosova'da geçtiğimiz günlerde hızla yayılan menenjit hastalığı paniğe yol açtı. Genelde çocuklarda görülen hastalığın, giderek geniş boyutlara ulaşması üzerine tıp merkezleri alarma geçti.

Kosova'da geçtiğimiz günlerde hızla yayılan menenjit hastalığı paniğe yol açtı. Genelde çocuklarda görülen hastalığın, giderek geniş boyutlara ulaşması üzerine tıp merkezleri alarma geçti.

Kosova'da şimdiye kadar sözkonusu hastalığa yakalananların sayısının 430'a ulaştığı öğrenilirken, beyni saran zarların iltihabına yol açan menenjit hastalığının epidemi olarak ilan edilmesinin ardından, gerekli önlemlerin alınmaya başladığı bildirildi. Priştine Klinikler Merkezi'ne bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Kliniği Müdürü Dr. Muharrem Bayrami konuyla ilgili yaptığı açıklamada, durumun ciddi olduğunu ancak dramatik denilecek boyutlara ulaşmadığını belirtti. Genelde yaz mevsiminde görülen hastalığın bu yıl kısa bir sürede yaygınlaşmasının kaygı verici olduğunu kaydeden Dr. Bayrami, hastanede günde ortalama olarak 10 hastanın tedavi altına alındığını belirtti. Kirli içme sularındaki virüs veya bakterilerin yol açtığı menenjit hastalığına genelde kırsal kesimlerdeki çocukların yakalandığına dikkat çeken Bayrami, hastalığa yakalanan yüz kadar çocuğun iyileşerek taburcu olduğunu söyledi.

Priştine Bulaşıcı Hastalıklar Kliniği'ni gezen Kosova Başbakanı Agim Çeku da durumu kontrol altında olduğunu ve menenjit hastalığının yayılmamamsı için tüm gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Başbakan Çeku, Kosova hükümetinin menenjitle mücadele için 10 bin euro kaynak sağladığını açıkladı.

Kosova'nın kırsal kesimlerinde içme suyu kirliliği, hijensizlik ve diğer sebeplerden dolayı görülen hastalık nedeniyle hayatını kaybeden olmazken, hastalık sonrası sakatlıkların da görülmediği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title