Haberler

Priştine'de Expo-Kos 2012 Uluslarası Teknoloji Fuarı Açıldı

Kosova'nın başkenti Priştine'de 'Expo-Kos 2012' Uluslararası Teknoloji Enerji ve İnşaat Malzemeleri Fuarı açıldı.

Kosova'nın başkenti Priştine'de 'Expo-Kos 2012' Uluslararası Teknoloji Enerji ve İnşaat Malzemeleri Fuarı açıldı.

Fuarın CEO'su Bekim Cafa, "Expo- Kos uluslararası fuarı yıldan yıla Balkanlar'da yerini almaya çalışırken bu yıl dış ülkelerden büyük ilgi gördü. Böylece bu yıl fuara 20 ülkeden 400'e yakın şirket katıldı. Fuara 3 kez katılan Türk şirketleriyse bu yıl bütün bir salonu kiralayarak 16 şirketle, yabancı şirketlerin başında bulunuyor. Bu da Türkiye ile Kosova arasındaki ekonomik ilişkilerin öteki ülkelere kıyasla ne kadar büyük olduğunu gösteriyor" dedi.

Fuara katılan Türk şirketlerinin standları en çok ziyaret edilen standları oluşturuyor. Daf Kilit şirketi sorumlusu Türker Şenkardeş fuarda yer almalarının önemine vurgu yaparak, "Katılımın yüksek olduğunu görüyorum. Geçen sene referanslar aldık. İnşallah burada başarırız" diye konuştu. Kosova'da daha yeni kullanılmaya başlayan mobese kameraları ve Almanya'dan getirilen İlk bataryalı otomobil fuarda büyük ilgi gördü. Fuar 4 gün açık kalacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title