Haberler

Prim Dosyalarının Teslim Süresi Uzadı

Bakanlar Kurulu Tarafından Daha Önce 15 Nisan 2008 Olarak Açıklanan 2007 Yılı Ürünlerine Ait Destekleme Priminden Yararlanacak Çiftçiler İçin Başvuru Süresi Uzatıldı. Yapılan Son Düzenlemenin Ardından Aydın’ın Söke Pamuk, Mısır ve Ayçiçeği Üreticimi Yapan Çiftçiler, Dosyalarını Teslim Etmek İçin Yeniden Söke İlçe Tarım Müdürlüğü’ne Müracaat Etmeye Başladı.

Bakanlar Kurulu tarafından daha önce 15 Nisan 2008 olarak açıklanan 2007 yılı ürünlerine ait destekleme priminden yararlanacak çiftçiler için başvuru süresi uzatıldı. Yapılan son düzenlemenin ardından Aydın’ın Söke pamuk, mısır ve ayçiçeği üreticimi yapan çiftçiler, dosyalarını teslim etmek için yeniden Söke İlçe Tarım Müdürlüğü’ne müracaat etmeye başladı.

Konuyla ilgili olarak İlçe tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayla, 2007 yılı ürünlerine ait ürün destekleme primi başvurularının 2 Mayıs 2008 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldığı duyuruldu. Bu güne kadar İlçe Tarım Müdürlüğü’ne 3 bin 664 pamuk, 151 mısır ve 69 ayçiçeği üreticisine ait başvuru dosyasının ulaştığı belirtilen açıklamada, “Desteklemelerden yararlanmak isteyen üreticilerimizin dosya teslimlerinin kısa sürede tamamlanması gerekiyor. Başvuruda bulunacak üreticilerimizden; başvuru dilekçesi, ürünlerin alım-satım belgesi veya borsa alım-satım beyannamesi, üretici adına 2007 yılına ait sertifikalı tohumluk faturasının aslı, kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği ve dane mısır ürünlerini tohumluk üretici kuruluşları ile sözleşmeli üretim yapan üreticilerin aldıkları alım-satım belgeleri, belirtilen belgeler istenen tarım arazisinin mülkiyeti eşi ve/veya birinci derece akrabasına ait ise maliklerin vereceği onaylarının bulunduğu muvafakat name ve ürün satışı yapan kişinin vukuatlı nüfus kayıt örneği, tüzel kişilerde ise yetki belgesi isteniyor. Destekleme primi ödemesinden yararlanmak isteyen zeytinyağı üreticilerinin ise tasviriye faturaları ile yapılacak başvuru 1 Mayıs 2008 tarihinde başlayacak, 2 Haziran 2008 tarihinde sona erecektir” ifadelerine yer verildi.

(LT-MB-İK) 19.04.2008 15:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title