Haberler

Premiere Vision New York Fuarı

ABD'de, 18-19 Temmuz'da düzenlenen "Premiere Vision New York Fuarı"na 44 Türk firmasının katıldığı bildirildi.

ABD'de, 18-19 Temmuz'da düzenlenen "Premiere Vision New York Fuarı"na 44 Türk firmasının katıldığı bildirildi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliğinden (UTİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, New York'ta gerçekleştirilen fuarda 2017-2018 sonbahar/kış koleksiyonları sergilendi.

Türk firmaları, UTİB tarafından düzenlenen milli katılım organizasyonuyla tekstil dünyasındaki küresel liderler ve moda profesyonellerini aynı çatı altında buluşturan fuarda yerini aldı. Türk tekstili, fuar kapsamında UTİB tarafından sanal gerçeklik tekniğiyle hazırlanan filmle, ziyaretçilere anlatıldı.

UTİB tarafından hazırlanan Türkiye standı, fuar süresince ilgi odağı haline geldi. Fuara katılan yabancı alıcılar Türkiye standında yer alan trend alanıyla Türk katılımcıların en gözde kumaşlarını yakından görme ve inceleme imkanı buldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, ABD'nin Avrupa'dan sonra en büyük tekstil pazarı olduğunu belirtti.

Engin, ABD'nin satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük ekonomisi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu dev pazarın tekstil ithalatı, 12 milyar dolar civarında, hazır giyim ithalatı ise 96 milyar dolar. 2017 yılının ilk yarısında Türkiye'nin ABD'ye tekstil ve hazır giyim ihracatı 416 milyon dolar oldu. Fuarın da etkisiyle ihracatımızda özellikle önümüzdeki yıl önemli bir artış olacağını düşünüyoruz. Tekstil sektörünün gelecek planlarının belirlenmesinde PV New York Fuarı büyük önem arz ediyor. Fuar tekstilcilerimizin kendi profesyonel ağlarını güçlendirmeleri bakımından da önemli fırsatlar sunuyor. ABD pazarını çok önemsiyoruz ve ABD için de 2000 yılından itibaren önemli tedarikçiler arasında yer alıyoruz. Biz bu pazardaki potansiyeli değerlendirdik. Tasarımlarımız ABD'li tüketiciler tarafından büyük beğeni ve ilgiyle karşılandı. Amerikan tüketiciler kısa zamanda Türk hazır giyiminde farklı kategorideki tasarım ürünlerimizi ayırt edecek ve değerini bilecek."

Özel tasarımı ve renkli yapısıyla UTİB standının, dünyanın en büyük moda markalarının yetkilileri ve ziyaretçilerinin dikkatini çektiğini aktaran Engin, dünyaca ünlü moda markaları temsilcilerinin, Türk firmalarıyla önemli iş birliklerinin yolunu açacak ikili görüşmeler yaptığını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri New York Türkiye Uludağ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title