Haberler

Premier Lig'de Yeni Sezon Fikstürü Açıklandı

İngiltere Premier Lig'de 2007-2008 Sezonunun Fikstürü Belli Olurken, Son Şampiyon Manchester United, Ligin İlk Haftasında 11 Ağustos Cumartesi Günü Old Trafford'da Reading'i Ağırlayacak.

İngiltere Premier Lig'de 2007-2008 sezonunun fikstürü belli olurken, son şampiyon Manchester United, ligin ilk haftasında 11 Ağustos Cumartesi günü Old Trafford'da Reading'i ağırlayacak.

Premier Lig'de yeni sezon fikstürü belli oldu. 2006-2007 sezonunda Chelsea'nin 2 yıllık hakimiyetine son vererek şampiyonluğa ulaşan Manchester United, sezonun ilk haftasında kendi evinde Steve Coppel'in çalıştırdığı Reading'le karşılaşacak.

Premier Lig takımlarından Middlesbrough'ya transfer olan milli futbolcu Tuncay Şanlı ise, sezonun ilk hafta maçında ilginç bir şekilde milli takıma geçtiğimiz günlerde veda eden tecrübeli futbolcu Tugay Kerimoğlu'nun takımı Blackburn Rovers'la karşılaşacak. Karşılaşma, 11 Ağustos Cumartesi günü Middlesbrough'nun sahasında oynanacak.

Ligin ilk haftasının en dikkat çekici maçlarından biri de, milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun formasını giydiği Newcastle United ile Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Nicolas Anelka'nın top koşturduğu Bolton Wanderers arasında oynanacak karşılaşma olacak. Zira Newcastle'ın yeni teknik direktörü Sam Allardyce, uzun yıllar Bolton'u çalıştırmıştı. Allardyce, yeni sezon fikstürünün açıklanmasından sonra yaptığı ilk açıklamada durumu, gülerek, "Bu kötünün de en kötüsü, değil mi?" diyerek değerlendirirken,

duygularını, "Tekrar Reebok Stadyumu'na dönmek çok ilginç olacak. Orada muhteşem 8 yıl geçirdim. İki kez Avrupa kupalarına katıldık. Oradan mutlu bir şekilde ayrıldım" şeklinde açıkladı.

Premier Lig'e bu sezon yükselen Birmingham, sezonun ilk haftasında ligin güçlü takımlarından Chelsea ile deplasmanda karşılaşacak. İkinci ligi şampiyon olarak kapatıp Premier Lig'e yükselen Sunderland, ilk haftada Tottenham'la karşılaşırken, play-off'lardan Premier Lig'e adım atan Derby Country ise Portsmouth ile kozlarını paylaşacak.

Bu sezon müthiş bir şampiyonluk mücadelesi veren Chelsea ve Manchester United arasındaki sezonun ilk kapışması ise, 22 Eylül'de Old Trafford'da gerçekleşecek.

Premier Lig'de 11 Ağustos'ta başlayacak olan 2007-2008 sezonunun ilk hafta maçları şöyle:

"Arsenal - Fulham, Aston Villa - Liverpool, Bolton Wanderers - Newcastle United, Chelsea - Birmingham, Derby Country - Portsmouth, Everton - Wigan Athletic, Manchester United - Reading, Middlesbrough - Blackburn Rovers, Sunderland - Tottenham, West Ham United - Manchester City."

(ERS-ERS-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title