Haberler

Prematüre Bebekler Buluştu

Prematüre bebekler buluştu Erken doğan bebeklerin mutlu günüESKİŞEHİR - Eskişehir Özel Ümit Hastanesi'nde dünyaya gelen prematüre bebekler, hastane personeli ve ailelerinin de katılımıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Prematüre bebekler buluştu

Erken doğan bebeklerin mutlu günü

ESKİŞEHİR - Eskişehir Özel Ümit Hastanesi'nde dünyaya gelen prematüre bebekler, hastane personeli ve ailelerinin de katılımıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Hastane tarafından; gebelik süresi tamamlanmadan dünyaya gelen ve zamanından önce doğmuş olan 'prematüre bebekler' için düzenlenen organizasyon, özel bir düğün salonunda gerçekleşti. Ailelerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, yiyecek ve içecek ikramı da yapıldı. Doktorlar ve hastane görevlileri ile toplu hatıra fotoğrafı çektiren aileler, unutulmaz bir gün geçirdiklerini dile getirerek, emeği geçen isimlere teşekkür etti.

Program kapsamında bir konuşma yapan Özel Ümit Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Özgür Özdemir, "Bebeklerimiz beklenenden erken dünyaya geldiler. 37'inci haftadan erken olan doğumları 'prematüre' olarak adlandırıyoruz. Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 300 bin doğum olmuş geçen sene ve bunların 150 bin tanesi prematüre bebek. Yani Türkiye'de her gün 150 bin tane bebek aramıza katılıyor. Her sene 17 Kasım'da bu bebeklerin yaşam savaşını, gelişimini ve bundan sonraki değerlendirmeleri anlatmak, kamuoyuna bilgi vermek, bilinçlendirmek amacıyla dünya genelinde 17 Kasım tarihlerinde 'Prematüre Haftası' olarak kutlamaktayız. Bu bebeklerin ne kadar narin, ne kadar tedaviye muhtaç olduğuna dikkat çekmek amacıyla biz de sizleri, prematüre bebeklerimizi bir araya tekrar getirdik" şeklinde konuştu.

"Sizlerin duygularının çok yoğun olduğunu biliyoruz"

Buluşmada konuşma yapan bir diğer isim ise Özel Ümit Hastanesi Yeni Doğan Sorumlusu Dr. Coşkun Minnet'ti. Ailelere hitap eden ve prematüre bebeklerin uzun bir mücadele sonrası hayata tutunduklarını vurgulayan Minnet, şunları kaydetti:

"Hakikaten uzun bir mücadele, uzun süren sıkıntılar. Şimdi bakıyorum da genelde herkes gülüyor ama yeni doğanda kaldığınız dönemde gülen anne, gülen baba oldukça azdı. Zor günlerdi. Ağzımızdan çıkacak 2 tane güzel, olumlu kelime; birazcık mutluluk, birazcık tebessüm için belki günlerinizi verdiniz. Ama şükürler olsun ki, genelde mutlu son oluyor. Filmin sonu güzel bitti diye düşünüyorum. Bir hayli büyümüş bebekler var. Yakında okula gidecekler, hatta gidenler de var herhalde. Tabi biz orada işimizi yapıyoruz. Profesyonel çalışıyoruz. Duygularımızı birazcık arka plana alıyoruz. Ama sizlerin duygularının çok yoğun olduğunu biliyoruz. Belki size karşı bir resmi ağız konuşması oluyor ama inanın o duygularınızı biz de çok iyi hissediyoruz."

Etkinlikte görüşlerini dile getiren prematüre bebek aileleri ise hastane personelinden gördükleri ilgiye dikkat çekerek, düzenlenen organizasyon sebebiyle kendilerine teşekkür ettiler.

Düzenlenen organizasyonun sonunda bir de pasta kesilerek katılımcılara ikram edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title