Haberler

Prefabrik Konutlarda Hayat

17 Ağustos Depreminin Ardından Prefabrik Konutlara Yerleşen ve 8 Yıldır Zor Şartlar Altında Yaşam Mücadelesi Veren Vatandaşlar, Artık Devletin Kendilerine de Sahip Çıkmasını İstedi.

17 Ağustos depreminin ardından prefabrik konutlara yerleşen ve 8 yıldır zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren vatandaşlar, artık devletin kendilerine de sahip çıkmasını istedi.

Adapazarı'nda, depremden sonra barınma ihtiyacının geçici olarak karşılanması için yapılan prefabrik konutlarda halen birçok aile yaşıyor. Konut açığı yaşanan şehirde, maddi durumu iyi olmayan ailelerin oturmak zorunda kaldığı prefabrikler valilik tarafından yapılan uyarılara ve belediyenin suları kesmesine rağmen boşaltılmıyor.

Adapazarı'nda Dernekkırı ve Arabacıalanı bölgelerinde halen 600 prefabrikte yaklaşık bin 600 kişi yaşam sürüyor. 8 yıldır oldukça zor şartlarda yaşadıklarını söyleyen bir prefabrik sakini, kiraların çok yüksek olduğunu belirterek, "Yeni yapılan binaların kiraları çok yüksek diğer evler ise hasarlı. Maddi durumumuz zaten iyi değil. Bu durumda prefebriklerde yaşamaktan başka çaremiz yok" dedi.

Dernekkırı prefabriklerinde yaşayanlar, belediyenin sularını da kestiğini söyleyerek, "Valilikten evleri boşaltmamız yönünde sürekli uyarı yapılıyor. Biz çıkmayınca belediye suyumuzu kesti. Burada yaşamak iyice zorlaştı. Bizler de buralarda yaşamaktan mutlu değiliz. Fakat başka çaremiz yok" diye dert yandı.

(MK-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title