Haberler

Potada "Özel" Şampiyona Başladı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Basketbol Şampiyonası İzmir'de başladı. 16 ilden 144 sporcunun katıldığı şampiyonada, özel sporcuların gayreti büyük alkış aldı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun (TÖSSFED) düzenlediği Türkiye Basketbol Şampiyonası, bu yıl İzmir'de düzenleniyor. Vali Hüseyin Öğütcen ve Halkapınar Spor Salonları'nda başlayan şampiyonada gün boyu, 6'şar dakika üzerinden 4 periyotluk mücadeleler oynandı.

16 ilden 144 sporcunun katıldığı şampiyonada, özel sporcuların gayreti büyük alkış aldı. Müsabaka hakemlerinin de sporculara yardımcı olmaları, izleyenlerden takdir topladı. Halkapınar Spor Salonu'nda oynanan müsabakaları ilgiyle takip eden TÖSSFED Başkanı Birol Aydın, İzmir'den Türkiye'ye hatta tüm dünyaya mesaj gönderdiklerini ifade ederek, "Otistik, mental ve down sendromlu kardeşlerimize imkan verildiği zaman neler yapabildiklerini göstermek istiyoruz. İzmir'deki bu turnuvanın ardından A Milli Basketbol Takımımız oluşacak. Bu yıl ilk defa Fransa'da yapılacak basketbol şampiyonasına katılacağız" dedi.

"BURADA KAYNAŞMA HAVASI VAR"

Türkiye'deki engelli bireylerin ailelerine de seslenen Başkan Aydın, "Çocuklarınızı mutlaka spora yönlendirin. Her engellinin yapabileceği bir spor var. Bu çocuklar, 'Bu çocuklardan bir şey olmaz' denilen çocuklar. Ama görüyorsunuz onların normal sporculardan bir farkı yok. Yeter ki imkan verilsin. Burada aynı zamanda Batman'dan, Diyarbakır'dan, terör bölgelerinden gelen çocukların mutluluğunu izliyoruz. Burada bir kaynaşma havası var" diye konuştu.

Ülke genelinden 18 takımın katıldığı turnuvanın kupa töreni ise yarın yapılacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Birol Aydın Halkapınar Türkiye İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title