Haberler

Potada Maçın Ardından

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ataman.
"İyi oynayarak seride 1 0 öne geçtik"
Banvit Başantrenörü Ene.
"Maçı kazanacak yeterli enerjiyi ortaya koyamadık".

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçında Banvit karşısında iyi bir performans sergileyerek, seride 1-0 öne geçtiklerini söyledi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Ataman, maça iyi başlamadıklarını belirterek, "İlk periyotta savunmada direnci ortaya koyamadık. Kolay basketler yedik. Hızlı hücumlara çıkıp tempolu basketbolumuzu oynayamadık. Banvit'in istediği daha kontrollü oyunda kalmak zorunda kaldık. Ndong ve Ender'in oyuna girmesiyle savunma sertliğini sağladık. İstediğimiz hücumları yakaladık. Furkan'ın ribauntlarda çok etkisi oldu" diye konuştu.

Maçın ardından soyunma odasında tüm oyuncularını kutladığını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Esas olarak Ndong'u tebrik ettim. Dün akşamki antrenmanda ciddi sakatlık yaşadı. Maçtan 2 saat önceye kadar durumu belli değildi. Bel spazmı geçirdi. İğneyle oynadı ve büyük katkı verdi."

Ataman, Galatasaray taraftarlarının centilmence takımlarına destek vermesiyle ilgili soruya karşılık, "Gezi Parkı olayları Türkiye'de spordaki olayların bitmesine yol açtı. Umarım bu sorunlar çözümlenir" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın pota altı oyuncusu Furkan Aldemir de ikinci yarıda iyi oynayarak karşılaşmayı kazandıklarını dile getirdi.

Banvit cephesi

Banvit Başantrenörü Orhun Ene ise enerjilerin maçı kazanmak için yeterli olmadığını ifade etti.

Yarı final serisini rakiplerine göre daha geç bitirdiklerini hatırlatan Ene, "3. periyodu iyi oynamadık. Bugün yapamadık ama önümüzde maçlar var" diye konuştu.

Orhun Ene, kaybettikleri karşılaşmanın kendilerini psikolojik olarak etkilemeyeceğini anlatarak, "Kazanmak istiyorsak maçın genelinde daha fazla direnç ortaya koymamız lazım" dedi.

Konuk takımın oyuncusu Erkan Veyseoğlu ise ilk yarıdaki oyunlarını ikinci yarıya taşıyamadıklarını ve hücum ribantlarında etkisiz kaldıklarını söyledi. -

Kaynak: AA / Spor

Ergin Ataman Galatasaray Orhun Ene Banvit Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title