Haberler

Postacı Amcalarına Mektup Yazdılar

Güncelleme:

İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca İlk ve Ortaokulu yine bir ilk gerçekleştirerek, Postacıya Mektup projesini başlattı.

Proje kapsamında, ilk ve ortaokul öğrencileri , yazmış olduğu mektupları 26 Mayıs Cuma günü, kendi elleri ile İskenderun Postanesi Müdürlüğüne götürerek, diledikleri postacı amca ve ablalarına teslim etti. Postacı amcalar ve ablalar ise öğrencileri postanenin kapısında çikolata ve keklerle karşılayarak, öğrencilerin elinden mektuplarını aldılar.

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı Hanefi ZOBAR, bu projenin tarihinde ilk olduğunu belirterek şunları söyledi."Bize umutlarımızı, hayallerimizi taşıyan postacı abilerimize bir sürpriz yapmak istedik. Hep onlar bize mektup getiriyordu, bu kez biz onlara bir mektup yazalım, dertlerini paylaşalım, onlarla empati yapalım, hem öğrencilerimiz yazma becerilerini geliştirsin hem de mektup alışkanlığını tekrar kazanmaları amacıyla böyle bir proje yapmaya karar verdik. Projemizi Etwinning Portalı üzerinden yaparak, Avrupa'da ve diğer ülkelerde de başlattık. Öğrencilerimiz postacı amcaları ve ablalarına onlarca mektup yazıp, resim çizdi. Çok heyecanlandılar. Belki hayatlarında çok postacı gördüler ama ilk kez o postacıları çalıştıkları yerde ziyaret edip, onlarla konuşma fırsatı buldular. Biz proje de amacımıza ulaştık. Sosyal öğrenmenin bir parçasını gerçekleştirmiş olduk. Bu projeyle bir mesleği öğrencilerimize yakından tanıtma fırsatı yakaladık. Böylece zihin dünyalarında yeni bir sayfa açarak, kendine olan güvenlerini artırdık."

"POSTACILARIN DA GÜNÜ OLSUN"

Konuşmasına PTT çalışanlarına teşekkür ederek devam eden ZOBAR, "Bugün burada İskenderun Postanesi çalışanları ve yöneticileri bizi çok güzel karşıladılar. Öğrencilerimizin sorularına cevap verdiler. Kendilerine okulum adına çok teşekkür ediyorum. Projemiz şuan da Türkiye'de Hatay, Kastamonu, Ordu, İstanbul, Giresun , yurtdışında ise Litvanya, Gürcistan, Arnavutluk ve Polonya'da devam ediyor. Hergün yeni ortaklar dahil ediyoruz. Gelecek sene bu projemizi genişleterek devam ettirmeyi düşünüyoruz. Umarız bu etkinlik bazı ülkelerde kutlanan Postacılar Günü gibi, ülkemizde de, ülkemize hizmet eden kıymetli postacılarımızın günü olarak kutlanmaya devam eder. "diye ekledi.

Etkinliğe katılan Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi Bengü OCAK, "Kar kış demeden, bisikletle, motorla ya da arabayla mektup dağıtmak çok zor bir iş. Bu zor işi başaran postacı amcalarımıza ve ablalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İskenderun Postanesi İşletme Şefi, Haluk NAZİK "Onlarca öğrenciyi postanemizde ağırlamak bize büyük mutluluk verdi. İlk kez bize yazılmış bir mektup aldık. Postacı arkadaşlarımız çok sevindiler. Mektupları açıp merakla okudular. Mektuplarda sorulan soruların bazılarına orada cevaplar verdiler. Şimdi biz de bize mektup yazan bu minik öğrencilerimize mektupla cevap vereceğiz. Güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve postacı arkadaşlarıma teşekkür ederim"dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İskenderun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title