Haberler

Posof İlçesi Diyaliz Ünitesine Kavuşuyor

Ardahan Halk Sağlığı Müdürü Dr.

Ardahan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ulaş Şentürk, Ardahan'ın Posof ilçesinde diyaliz ünitesinin bir ay içinde faaliyete geçeceğini belirterek, "Posof'lu diyaliz hastalarımız, bir ay sonra, diyaliz hizmetini ilçelerinde alabilecekler" dedi.

Şentürk, yaptığı açıklamada, yıllardır coğrafi koşulların zorluğu ve ulaşımdaki mesafenin uzaklığından dolayı, Posof ilçesindeki diyaliz hastalarının özellikle kış aylarında ulaşımda yaşanan sıkıntılar yüzünden başka yerlerde tedavi gördüklerini belirtti.

Ancak bundan sonra bu hastaların yaz-kış demeden her mevsimde rahatlıkla Posof'ta tedai görebileceklerini ifade eden Şentürk, şunları söyledi:

"Posof'tan 81 kilometrelik bir mesafeden diyaliz hastaları Ardahan'a geliyor. Yaz dönemi Ardahan'a gelen hastamız 7 iken, şuan bu rakam ikiye düştü. Bunun sebebi uzaklık ve bölgedeki coğrafi zorluklar. Yol şartları hastalarımız için uygun değil. Kış aylarında bu hastalarımız bir çoğu başka illere ya da Ardahan merkeze yerleşmek zorunda kalıyor. Bu durum göçe de sebep oluyor. Şuan sadece iki hastamız mevcut. Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın talimatıyla Posof'a diyaliz ünitesi açılmış olacak. Kendisine teşekkür ediyoruz."

Diyaliz ünitesinin medikal ve teknik olarak tüm alt yapısının hazırlandığını kaydeden Şentürk, üniteyi bir ay içinde faaliyete geçireceklerini ifade etti.

Şentürk, diyaliz ünitesinde çalışacak iki personelin eğitiminin tamamladığını kaydeden Şentürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şuan itibariyle üniteden haberdar olan vatandaşlar bizi aramaya başladı. Bu durum hastalar açısından sevindirici bir durum. Çünkü bu ünitenin açılmasıyla Ardahan'daki diyaliz ünitesindeki iş yükü de azaltmış olacak. Kışın her ne kadar yollar açılmış olsa da hastalar için kar, tipi ve sis olumsuz etkisi oluyor."

Muhabir: Günay Nuh

Yayıncı: Hasan Özkal - ARDAHAN

Kaynak: AA / Yerel

Ardahan Posof Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title