Haberler

Posacı: "İncir Üreticisi ve İşleyicisine Destekleme Verilmeli"

Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, en kaliteli incirin Aydın’da yetişmesine rağmen bu güne kadar ne üreticisine ne de işleyicisine bir destekleme söz konusunun olmadığını savundu.

Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, en kaliteli incirin Aydın'da yetişmesine rağmen bu güne kadar ne üreticisine ne de işleyicisine bir destekleme söz konusunun olmadığını savundu.

Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, dünya kuru incir üretiminde yüzde 55'lik payla Türkiye'nin birinci sırada yer aldığını belirterek, en kaliteli incirin Aydın'da yetişmesine rağmen bu güne kadar ne üreticisine ne de işleyicisine bir destekleme söz konusunun olmadığını ifade etti.

İncirin Aydınla özdeşleşmiş, stratejik bir ürün olmasına rağmen bu güne kadar üreticisine ve işleyicisine bir destekleme olmadığını öne süren Aydın Efeler Ziraat Odası başkanı Rıza Posacı, "Dünyanın en kaliteli kuru incirini ürettiğimiz halde yıllardan beri hükümetin uyguladığı politikalar kapsamında destekleme ürünleri içinde maalesef incir yer almamıştır. İncir gibi uygun tarımsal ürünü, doğru yerde, verimli ve yeterli miktarda yetiştirmek için desteklemenin mutlaka olması gerekir. Dış satıma konu olan ve bilinen nefaseti ile sadece Büyük Menderes ve Küçük Menderes Vadilerinde lokalize olmuş standart bir çeşit olan incirin rakipsiz üreticisi olmamıza rağmen, bu ürünümüz bu zamana kadar önemli hiçbir destek ve teşvik görmemiştir. Sağlıklı bir tarım envanteri hazırlanarak incir hak ettiği değeri bulmalıdır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rıza Posacı Türkiye Aydın Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

GERMENCİKLİ:

Germencikteki incir agacları jeotarmele kurban edilmekte.DÜNYANIN EN İYİ İNCİRİ NEDEN KORUMA ALTINA ALINMAZ. JEOTERMAL TESİSLERİ AGACLARA ZARAR VERMEDEN KURULAMAZ MI .CEVAP İSTİYORUZ.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title