Haberler

Posacı'dan İncir Üreticisine Zarar Tespiti Yaptırma Çağrısı

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, rekolte ve kalite kaybı ile karşı karşıya olan incir üreticilerinden zarar tespiti yaptırmalarını istedi.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, rekolte ve kalite kaybı ile karşı karşıya olan incir üreticilerinden zarar tespiti yaptırmalarını istedi.

İncirin Aydın'ın en önemli ihraç ürünlerinin başında geldiğine işaret eden Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Aydın'ın incir üretiminde dünya ve Türkiye'de ilk sıra yer aldığının altını çizdi. Sezona büyük umutlarla giren incir üreticilerinin büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirten Posacı, "İncir üreticisi de, ihracatçılar da kalite sorunu karşısında büyük bir endişe yaşıyor. İncir nemi sevmez. Bu yıl nemden dolayı da kalite kaybı yaşanmış olabileceğini düşünüyoruz. Tarımda bu yıl, afetler yılı oldu. Dolu, sel gibi doğal afetler nedeniyle çiftçimiz ciddi anlamda mağdur oldu. Türk çiftçisi ciddi bir süreçten geçiyor. Umarım önümüzdeki süreçte aynı sorunlar yaşanmaz" dedi.

Efeler Ziraat Odası olarak bölgede yaptıkları araştırmalarda bu yıl incirde ciddi oranda rekolte ve kalite kaybı yaşanmasını beklediklerini kaydeden Oda Başkanı Rıza Posacı, incir üreticilerin Ziraat Bankası'na olan kredi borçlarının ertelenmesi için Efeler Ziraat Odası olarak gerekli görüşmeleri başlattıklarını kaydetti. Başta incir üreticisi olmak üzere çiftçilerin yaşadığı tüm sorunları yakından takip ettiklerini ifade eden Posacı, "Aydınlı üreticilerimizin sorunları Ankara'ya iletiyoruz. Milletvekillerimizle görüşmeler yapıyoruz. Bugüne kadar farklı ürünlerde borç ertelemeleri oldu. En önemli ihraç ürünümüz olan incirdeki sıkıntıyı da yakından takip ediyoruz. Borçlarının ertelenmesi konusunda gerekli çalışmayı başlattık. Ürünleri zarar gören incir üreticilerimiz, hasar tespiti yaptırsınlar" şeklinde konuştu.

"İLK YÜKLEME TARİHİ KALDIRILMALI"

İncir üreticisinin en büyük sorunlarından birisinin ilk yükleme tarihi olduğunun altını çizen Rıza Posacı, incirde ilk yükleme tarihinin tamamen kaldırılması gerektiğini savundu. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerin yapıldığını anımsatan Posacı, sözlerini şöyle tamamladı: "Ankara'daki görüşmelerimiz sırasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine ilk yükleme tarihiyle ilgili düşüncelerimizi aktardık. Bakanlık temsilci de bu konuda bizimle aynı fikirde olduğunu söyledi. Bizimle birlikte aynı görüşü paylaşması izi sevindirdi. Ekim aydında olacak ilk yükleme tarihinin tamamen kaldırılmasını temenni ediyoruz" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rıza Posacı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title