Haberler

Portekiz Halk Müziği "Fado" Konseri

Portekizli sanatçı Misia, yeni albümü 'Para Amalia'nin dünya turnesi kapsamında müzik severlere Portekiz halk müziği olan "Fado" tarzında konser verdi.

Portekizli sanatçı Misia, yeni albümü 'Para Amalia'nin dünya turnesi kapsamında müzik severlere Portekiz halk müziği olan "Fado" tarzında konser verdi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda sahneye çıkan, müziğine Portekiz gitarı dışında farklı enstrümanlar da katan ve çağdaş edebiyatçıların dizelerini harmanlayarak Fado tarzına farklı bir boyut kazandıran, dünyada Portekiz'in en tanınmış ilk Fado sanatçılarından Misia, yeni albümü 'Para Amalia'nın dünya turnesi kapsamında müzik severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Fado'nun 27 Kasım 2011'de UNESCO Kültürel Miras Listesine alınmadan 20 sene önce kendi ismiyle çıkardığı "Misia" albümü ile müzikal yolculuğuna başlayan Misia, konser sırasında yaptığı konuşmada, "20 yıl önce Türkiye'ye geldiğimde, çok ilgili bir dinleyiciyle karşılaşmıştım. Konserin ertesi günü Türk Sanat Müziği dinlemeye gittiğimde Fado müziğine neden bu kadar ilgili olduklarını anladım çünkü sizlerin de ağır müzik tarzını sevdiğinizi gördüm." dedi.

"Bu konser benim için bir tür hediye. Türkiye'ye geldiğim için çok mutluyum. İstanbul'u gezmeye doyamıyorum" diyen Misia, albümde bulunan Amor Sem Casa, Espelho Quebrado ve Prece gibi parçalarının yanı sıra, Münir Nurettin Selçuk'un bestelediği "Biraz Kül Biraz Duman" isimli şarkısını da Türkçe seslendirerek, dinleyiciden büyük alkış aldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cemal Reşit Rey Portekiz Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title