Haberler

Portekiz'de bu yaz orman yangınları, son 10 yıla oranla en düşük seviyede

Güncelleme:

Portekiz'de yetkililer bu yıl, son 10 yıla oranla orman yangınlarında en düşük sayının kaydedildiğini söyledi.

Portekiz'de yetkililer bu yıl, son 10 yıla oranla orman yangınlarında en düşük sayının kaydedildiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, orman yangınlarının bu yıl 2011'den bu yana en düşük seviyede olduğu belirtildi. Portekiz'de 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği 2017'den bu yana orman yangınlarında can kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

Ülkede, 30 Eylül'e kadar yaşanan 7 bin 253 orman yangınının yüzde 80'inden fazlasının, bölgede 1 hektarı aşmadan söndürüldüğü aktarıldı.

Yangınların yüzde 90'dan fazlasının bir buçuk saat içinde söndürüldüğü kaydedildi.

Portekiz hükümeti, 2017'deki orman yangını kaynaklı ölümlerden sonra, bu tür felaketleri önlemek ve kontrol altına almak için bir dizi önlem almıştı.

Bu önlemler, yangınların nasıl başladığına ilişkin halk eğitim kampanyaları, itfaiyecilerin hızlı müdahale gücünün oluşturulması ve çok sayıda itfaiye aracının kullanıma sunulmasını içeriyordu.

Bu yıl Portekiz'de 12 binden fazla itfaiyeci, 2 bin 600 araç ve 60 uçak yangın ihtimaline karşı nöbet tuttu.

Kaynak: AA / Güncel

Portekiz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title