Haberler

Portakal Çiçeği Karnavalı'na Doğru

Bu yıl 5'incisi 7-9 Nisan'da düzenlenecek Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında hazırlanan "Aşk ve Sadakat Köprüsü"nün açılışı 8 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Ziyapaşa Bulvarı Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Naci Sezgek, yazılı açıklamasında, karnavalda çeşitli kutlamalar organize edileceğini belirtti.

Almanya, Rusya, Çin, İtalya ve Fransa'da turistlerin en çok rağbet ettiği ziyaret duraklarından olan aşk ve sadakat köprülerinin benzerini Adana'ya kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını aktaran Sezgek, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün desteğiyle projeyi uygulamaya koyduk. Atatürk Parkı'ndaki Ziya Paşa heykeli yanında süs havuzu ve köprü inşa edildi." ifadesini kullandı.

Sezgek, şunları kaydetti:

"Adana'nın 'Aşk ve Sadakat Köprüsü'nü, karnavala davet edilen ünlülerin katılımıyla dans ve müzik gruplarının gösterileri eşliğinde açacağız. Bulvara adını veren Adana'nın eski valilerinden, devlet adamı ve şair Ziya Paşa'nın heykelinin yanında oluşturulan süs havuzu ve köprünün açılışını 8 Nisan Cumartesi günü saat 13.30'da gerçekleştireceğiz. Karnaval konuğu ünlü sanatçılarımızın ilk kilitleri takacağı 'Aşk ve Sadakat Köprüsü'nün açılışına tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Adana'yı gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin, birbirini seven insanların kilitleri köprüye takıp, anahtarlarını da havuzun sularına atarak aşklarını sonsuza dek yaşatmalarını arzuluyoruz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Almanya Rusya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title