Haberler

Ukrayna'dan Tam Ölçekli Savaş Uyarısı

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Rusya ile yaşanan kriz bağlamında, geri dönüşü olmayan noktaya çok yakın olunduğunu belirtti.

Avrupa Birliği (AB) liderleriyle bir araya gelerek ülkesindeki son gelişmeleri ve bundan sonra atılması gereken adımları ele alan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, geri dönüşü olmayan noktaya çok yakın olunduğunu, bunun da "tam ölçekli savaş" olduğunu belirtti.

"GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN NOKTAYA GİDİLİYOR"

AB üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren zirvenin Ukrayna ile ilgili oturumuna katılan Poroşenko, toplantı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, her türlü saldırgan eylemin geri dönüşü olmayan nokta olacağını ifade etti.

"TAM ÖLÇEKLİ SAVAŞ"

Savaşı engellemek için devasa çaba gerektiğini ve Doğu Ukrayna'da savaş hali yaşandığını kaydeden Poroşenko, "Geri dönüşü olmayan noktaya çok yakınız. O nokta da tam ölçekli savaş" dedi.

NATO ZİRVESİ'NDE GÜVENLİK KONUŞULACAK

AB ülkeleriyle askeri destek konusunda ikili temaslarda bulunacağını ifade eden Poroşenko, güvenlik ile ilgili ana konuların ise 4-5 Eylül'de Galler'de düzenlenecek olan NATO Zirvesi'nde ele alınacağının altını çizdi.

Poroşenko, önümüzdeki aylarda Ukrayna'nın AB'nin gündeminin önemli bir maddesi olmayı sürdüreceğini belirtti.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da AB Zirvesi öncesinde Poroşenko ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Ukrayna'daki durumun çok ciddi ve dramatik olduğunu ifade ederek, krizin sürmesi halinde dönüşü olmayan bir noktaya gelinebileceği uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Petro Poroşenko Avrupa Birliği Ukrayna Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

vatansever80:

3. cü dünya savaşı zaten düşük ölçeklide olsa ortadoguda yaşanıyordu parça parça yayılarak devam edecek gibi bakalım bize biçilen rol ne olacak ülke olarak ALLAH ülkemizi korusun

37
2
yanıtYanıtla
vatansever80:

tam ölçekli savaş ukraynayı bir haftada bitirir rusya ama savaşa ihtimal vermiyorum rusya akıllıdır ukraynalı kukla yöneticiler batının maşasıdır ülkelerini ateşe atıyorlar ukrayna aslında tümrus halklarının atalarıdır aslında bir millettirler abd ve batının şeytanlıgı heryerde kardeşi kardeşe düşürmek içindir dünya karıştıkça onlar kazanır

24
6
yanıtYanıtla
Sinema:

Biz asıl kimliğimizi unutur her din diyenin peşine takılırsak ki şu an o durumdayız ahamda sonumuz aynen bu olur: Geri dönüşü olmayan nokta. .

16
11
yanıtYanıtla
TİYATROtiti@yahoo.com:

Biz asıl kimliğimizi ve dinimizi unutur her AĞAÇ DİYENİN PEŞİNE TAKILIR İSEK SOKAK OLAYLARI İLE KARAR VERMEYE KALKAR İSEK, ŞU ANKİ UKRAYNA''NIN DURUMU İLE DURUMUMUZ AYNI OLURDU. DÖNÜŞÜ OLMAYAN NOKTA ASIL BUDUR. . .

yanıt0
yanıt0
kapkara:

bizim ne işimiz olur ukrayna rusya savaşıyla ne haliniz varsa görün hepiniz aynı kümesin kazlarısınız. . .

13
9
yanıtYanıtla
KAPKARA:

ukray na ne zamandan belli nato ülkesi oldu arkadaş. . .

13
5
yanıtYanıtla
geri ver:

Ukrayna, sen sokak olaylarına hiç girmeyecektin be gülüm, Erdoğan gibi güçlü bir lider yok ki ardında o sokak olayları ve ergen ve ajanlar seni bitirdi. Şimdi bir zamanlar Rusya''dan aldığın toprakları tekrar Rusya''ya vermeye gelince savaş çığırtkanlığı yapıyorsun. Hangi gücün ile? Ekonomik kriz yaşıyorsun, borçların tavan yapmış, Avrupa zaten kan ağlıyor, ABD''nin para yardımı ile Rusya''ya saldırmak salaklık. Rusya dünyanın en büyük ordu gücüne sahip. O topraklar Rusya''ya aitti zaten ver gitsin, işine bak sen. Demokratik seçimler ile işini halledemeyen sokak olayları ile demokrasi getirenlerin sonu hep savaştır.

11
6
yanıtYanıtla
Adem:

hadi geziciler yürüyüse

5
8
yanıtYanıtla
İzmirLee:

Bizim ne işimiz olur sizin savaşınızla demişsiniz ama unutmayın biz Nato üyesiyiz , Avrupa ile Rusya arasıda çıkacak bir savaşta Rus ların vuracağı ilk yer Malatya Kürecik olacaktır. Bu yüzden ordaki savaş sizide ilgilendirir, bu yüzden çok önemli.

2
1
yanıtYanıtla
fahri:

Proşeko Ukrayna yı Batının piyonu gibi yönetiyor. Zaten fiili bir savaş var ve Rusların yolladığı çok az miktarda asker ve lojistik ile bile Ukrayna zor durumda. Ukrayna topyekün bir savaşı kaldırabilecek durumda değil.

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title