Haberler

POMEM başvuru sonuçları. 2017 POMEM Başvuruları

Güncelleme:

21. dönem POMEM 13 bin polis alımı başvuruları sona erdi. Şimdi adaylar ön başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve mülakatların ne zaman başlayacağını merak ediyorlar. Ön başvuru sonuçları, mülakat ve tüm detaylara ilişkin derlememizi siz ziyaretçilerimiz ile paylaşıyoruz..

POMEM mülakatları ne zaman yapılacak? 21. dönem 13 bin polis alımı ön başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvuru sonuçlarına nereden ulaşabilirim? İşte POMEM başvuru sonuçlarının açıklanacağı ve mülakatların yapılacağı tahmini tarih. 20. dönem POMEM polis alımında başvuru sonuçları ve mülakat yer ile tarihleri, başvuruların sona ermesinin ardından yaklaşık 20 gün sona açıklanmıştı. Adaylar 21. Dönem 13 bin polis alımı başvurularını pa.edu.tr. adresinden gerçekleştirdiler. Başvurularını gerçekleşen adayların gözleri şimdi 21. Dönem başvuru sonuçlarına çevrildi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

21. Dönem Mülakatları Ne Zaman?

21. dönem mülakatlarında başvuru sonuçlarının açıklanmasından bir hafta sonra başlaması bekleniyor. Tahmini olarak söylemek gerekirse sonuçların Ekim ayı 15 ile 25 arasında açıklanması, mülakatlarında Ekim'in son günleri ya da Kasım ayının ilk günlerinde yapılması bekleniyor.

Adaylar Parkur Çalışmalarına Hız Kazandırmalı

Mülakatların yaklaşıyor olması ile adaylar, spor çalışmalarına hız kazandırmalı ve fiziki yeterliliğe hazır şekilde mülakatları beklemelidir.

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 21. dönem için başvuru yapacak ön lisans ve lisans mezunlarında aranan şartlar belli oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 21. dönem POMEM için lisans mezunu bin kadın ve 10 bin erkek ile ön lisans mezunu 200 kadın ve bin 800 erkek, toplam 13 bin polis memuru adayı için ön başvurular, 25 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığının "www.pa.edu.tr" adresinden online olarak alınacak.

Açıklamada, POMEM adayları için aranan şartlar şöyle sıralandı:

"31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak, lisans mezunları için yapılan 2016 veya 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 veya 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSS P3 puan türünden en az 48 ve üzeri puan almış olmak, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az 70 ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 puan türünden en az 56 ve üzeri puan almış olmak."

POMEM'de eğitim görecek öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderlerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacağı belirtilen açıklamada, sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususların, "www.pa.edu.tr" internet sitesinden ilan edileceği bildirildi.

TARİH BELLİ OLDU MU

Bir buçuk hafta önce POMEM tarafından duyuru yapılmazken herkes alımların 3 - 4 ay içerisinde yapılacağını tahmin etmekteydi. Çünkü Yozgat ili POMEM müdürü tarafından 20. dönem POMEM alımları bitmeden 21. dönem POMEM alımlarının başlayacağı yönünde bir açıklama yapılmıştı. Tabi alım ilanı hemen yarında yayımlanabilir ancak 20. dönem POMEM polis öğrencilerinin eğitimleri halen devam ettiği için ilanlar bir süre daha bekleyebilir. Alımların ne zaman yapılacağı yönünde de her hangi bir açıklama yok.

POMEM NEDİR?

Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olup yapılacak sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimi veren eğitim ve öğretim kurumlarımızdır.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

KPSS Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title