Haberler

Polonyalı Öğrenciler İhl'nin Misafiri

Polonya Zespol Szkol Polzgraficzno-Mechanicznych Lisesi öğrencileri, Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi(İHL) ile birlikte yürüttüğü ’Kardeş Okul’ projesi kapsamında geldiği Ordu’da gezi ve incelemelerini sürdürüyor.

Polonya Zespol Szkol Polzgraficzno-Mechanicznych Lisesi öğrencileri, Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi(İHL) ile birlikte yürüttüğü 'Kardeş Okul' projesi kapsamında geldiği Ordu'da gezi ve incelemelerini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 05-10 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştireceği 'Kardeş Okul' projesi kapsamında Polonya ZespolSzkol Polzgraficzno-Mechanicznych Lisesi'nden 15 kişilik öğrenci grubu, sırasıyla Ordu Üniversitesi, Altınordu Belediyesi ve okulları ziyaret etti. Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Akkoz, söz konusu proje ile karşılıklı ziyaretlerle dostluk ve kardeşliğin pekişmesi, eğitim alanındaki bilgi ve birikimlerin paylaşılarak ülkeler arası eğitim sisteminin güçlendirilmesi ve ülkelerin tanıtımlarının yapılarak, yarınların dostluk elçileri arasında bağ kurulmasını amaçladıklarını belirtti. Okul proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Halis Gözpınar yine bu program sayesinde Ordu'ya gelen yabancı öğrencilerin Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtti.

POLONYALI ÖĞRETMEN TAKDİR ETTİ

İmam Hatip Lisesi'nin okul türü olarak dikkat çekici olduğunu ve dini eğitimin yanında pozitif ilimlerinde verildiğine şahit olduğunu belirten Polonyalı okul proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Joanne Such-Rachwalska, okul yönetiminin, öğretmen, personel ve muhteşem öğrenci kadrosunun işbirliğinin kendilerini etkilediğini belirterek aynı içtenlikle Polonya'da Büyükşehir Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ağırlamak istediklerini belirtti.

Polonyalı öğrenci Jerzy Konieczny, okulda bir hafta boyunca Türk kültürünün önemli parçası olan 'Ebru Sanatı'nı gördüklerini, ayrıca geleneksel Türk müziği dinletisi, yemek kültürü, spor ve gezi aktivitelerine katıldıklarını belirtti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altınordu Belediyesi Polonya Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title